Home / Nieuws / MMA NIEUWS / VIDEO: ‘Israel Adesanya breekt UFC record met overwinning’

VIDEO: ‘Israel Adesanya breekt UFC record met overwinning’

MMA ster Israël Adesanya’s eerste ronde TKO overwinning op Amerikaanse Derek Brunson plaatst hem in de UFC-record boeken en claimt hij hiermee zijn vierde overwinning dit jaar.

Israël Adesanya gebruikte zijn kenmerkende takedown verdediging om gretige aanvaller Derek Brunson vroeg in de eerste ronde tijdens UFC 230 op afstand te houden, voordat hij het vier minuten en 51 seconden durende gevecht ten einde bracht.

De Nieuw-Zeelander uit Nigeria, ook wel de ‘Last Stylebender’ (15-0) genoemd, opende de hoofdkaart in Madison Square Garden, New York en deed wat hij beloofde te doen in de aanloop naar de wedstrijd.

Herstellen

Een wanhopige shoot naar het been van Adesanya werd tot in de perfectie afgeweerd, wat hem ertoe aanzette met een verwoestende knie Brunson (18-7) te raken en deze in neerwaartse spiraal te krijgen waar hij niet van kon herstellen.

Een paar strakke stoten en een head-kick voegden een blessure toe voor het einde van het gevecht en het had slechts een laatste stoot nodig om de scheidsrechter te overtuigen en in te grijpen om het gevecht te stoppen.

Bekijk ook

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

MMA-kampioen opgepakt voor ‘bizarre’ moord in nachtclub

Vadim Olenchik, een Oekraïense MMA-kampioen, is afgelopen week opgepakt in Sint-Petersburg wegens de vermeende moord ...

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

Vorig jaar kondigde Daniel Cormier aan dat hij graag zou stoppen bij de UFC en ...