'Vechten wordt mijn dood': PFL-vechter David Michaud stopt - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Vechten wordt mijn dood’: PFL-vechter David Michaud stopt

‘Vechten wordt mijn dood’: PFL-vechter David Michaud stopt

'Vechten wordt mijn dood': PFL-vechter David Michaud stopt

David Michaud, die uitkomt voor PFL is gedwongen te stoppen met vechten. Vandaag maakt de topatleet bekend dat hij kans loopt om te sterven in een gevecht. Zijn hart is er slecht aan toe en zijn aorta zou kunnen scheuren.

,,Dus dit wordt een moeilijke post. Na meerdere hart tests, waaronder een cardiale MRI en praten met meerdere cardiologen, kreeg ik te horen dat ik een slecht hart heb. Ik heb een aangeboren bicuspide aortaklep met verwijde aortawortel. Helaas ben ik hiermee geboren”, schrijft Michaud op social media.

Nooit meer vechten

Niet alleen zijn hart is slecht ook loopt hij het risico door teveel inspanning dat zijn aorta slagader knapt, wat een zekere dood zou betekenen. ,,Vanwege de verwijding van de aorta, brengt vechten mij in gevaar voor een aorta dissectie, een scheur in de aorta. Dat zou onder bijna alle omstandigheden fataal zijn. Om deze reden zal ik op 29 april niet tegen Rory Macdonald kunnen vechten, en tenzij er iets verandert, nooit meer.”

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page