VECHTEN IN CORONA CRISIS: Dit megabedrag haalt de UFC binnen Nieuws
Nieuws

VECHTEN IN CORONA CRISIS: Dit megabedrag haalt de UFC binnen

VECHTEN IN CORONA CRISIS: Dit megabedrag haalt de UFC binnen
VECHTEN IN CORONA CRISIS: Dit megabedrag haalt de UFC binnen

De UFC gaat ondanks de corona pandemie verder met het organiseren van MMA-events.

Het UFC 249 event van 18 april gaat door, dit klinkt als muziek in de oren van de MMA-fans wereldwijd, eindelijk een lichtpuntje in deze moeilijke tijd waar alles stil ligt. The Wall Street Journal, de leidinggevende financieel krant zegt dat de UFC het niet uit liefje voor de sport of haar fans doet.

Volgens het gereputeerde zakencentrum zit 'veel geld' achter de 'controversiële poging van de UFC om gevechten gaande te houden'. Ze hebben kennis genomen van hun contract van 1,5 miljard met ESPN en hun schuld van $ 2,3 miljard uit de verkoop van het bedrijf.

Zo wordt de UFC rijk

The Wall Street Journal citeert Brandon Ross, een media-analist bij LightShed Partners, die schat dat de UFC dit jaar rond de $ 750 miljoen zou kunnen verdienen door simpelweg hun gecontracteerde aantal evenementen te organiseren.

"Het zou me verbazen als ze hun contract niet kunnen nakomen", zei Ross. "Disney betaalt UFC ongeacht wat … het enige wat de UFC hoeft te doen is de show op te zetten om een ​​minimale betaling te krijgen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws