Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Sang Yadong die al grote successen behaalt in de vechtsportwereld maakt een snelle opkomst in de Mixed Martial arts. De Chinees bijgenaamd de 'Monkey King' maakt zijn opkomst bij de UFC.

Het succesverhaal van Song begon als een kleine 9-jarige jongen toen hij zijn moeder overtuigde om hem naar een Shaolin-tempel te sturen om kung fu te trainen. "Ik had veel kungfu-films gezien, dus ik wilde net als mijn helden zijn, zoals Jet Li", zegt Song.

Kung fu als basis

"Ik ging naar Shaolin en ik trainde, elke dag om 5 uur opstaan. Het was moeilijker dan ik ooit had verwacht." Het aantal Chinese traditionele krijgskunstenaars dat met succes de wereld van professionele vechtsporten betreedt, neemt toe. Sang Yadong, wiens passie voor vechten zo sterk is dat hij zelfs zijn identiteitskaart had vervalst om mee te kunnen doen (lees verder onder video).

Net zoals het gebeurt wanneer een bijzonder getalenteerd persoon in korte tijd naar de top stijgt, trok Song veel aandacht naar zichzelf toe en voor zijn unieke verhaal. Toen hij 15 werd, was hij legaal te jong om mee te doen. Dus vervalste hij zijn identiteitskaart. "Ik was toen superagressief", zei Song.

Wil gewoon vechten

"Ik wilde gewoon vechten, dus gebruikte ik het valse identiteitsbewijs. Ik zag er sterk genoeg uit zodat ze me geloofden." Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen en een decennium later slaagde hij erin om zichzelf in bijna geen tijd op de UFC-ranglijst te krijgen.

"Ik verliet Shaolin na twee jaar en toen leerde ik over MMA", zei de 20-jarige. "Ik hou van de actie, ik hou van het feit dat elk gevecht je op de proef stelt en dat je altijd moet werken om de beste vechter te zijn die je kunt zijn", aldus Song.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws