UFC’er Costa zwaar pissed: ‘Ik vecht niet, punt uit’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC’er Costa zwaar pissed: ‘Ik vecht niet, punt uit’

UFC’er Costa zwaar pissed: ‘Ik vecht niet, punt uit’

Paulo Costa (links) in gevecht met Israel Adesanya

Paulo ‘Borrachinha’ Costa zal op 21 augustus niet vechten tegen Jared Cannonier. Costa trekt zich terug uit zijn UFC-headliner, de Braziliaan zegt dat YouTubers het niet genoeg betalen door de UFC van vechters hebben blootgelegd. Wat volgens Costa een grote schande is.

Afgelopen nacht werd bekend dat Costa zich terug getrokken had uit het volgens hem niet een contractueel vastgelegde gevecht met Cannonier. ‘Borrachinha’ beweert dat hij om te beginnen nooit een vechtcontract heeft getekend.

Een ontevreden Costa ging zaterdagochtend vroeg naar Twitter, waar hij de UFC op scherp zette en beweerde dat ‘YouTubers’ (Jake en Logan Paul) problemen met de betaling van UFC-vechters aan de kaak stellen. Hoewel het niet duidelijk is waarom Costa van de kaart is verwijderd, lijkt het erop dat de Braziliaan niet het gevoel had dat hij redelijk werd gecompenseerd.

Zuinige krent

,,De UFC moet me betalen als belangrijke vechter om te kunnen vechten in hoofdevenementen. Youtubers spreken alle schande over dit bedrijf. Gewoon om duidelijk te zijn. Ik heb dat contract nooit getekend. Waarom heeft UFC dit gevecht aangekondigd als ik niet heb getekend? Vraag ik mij af.”

Jake Paul heeft herhaaldelijk kritiek geuit op Dana White en de UFC omdat ze hun vechters niet goed betalen en het leeuwendeel van de inkomsten behouden. Hij en zijn broer Logan verdienen enorm veel geld met boksen. Ook noemde Paul UFC-baas Dana White een zuinige krent die zijn vechters te weinig betaalt. Costa lijkt het daar dus mee eens te zijn.

Bekijk ook

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Ex-Glory Kickbokser Robbie Hageman maakt rentree: ‘Hersentumor kreeg mij niet klein’

Robbie Hageman werd twee en een half jaar geleden getroffen door een hersentumor,

UFC’s ‘Baddest Motherfucker’ Jorge Masvidal: ‘Ik kom iemand afmaken’

Jorge Masvidal, de UFC Baddest Motherfucker titelhouder wil in de tweede helft van 2021 terugkeren naar de UFC-Octagon.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page