Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-vechter Thiago Santos knie compleet kapot getrapt

UFC-vechter Thiago Santos knie compleet kapot getrapt

UFC-vechter Thiago Santos knie compleet kapot getrapt
FOTO: Youtube

Het vergt heel wat durf en moed om een MMA-gevecht aan te gaan met alle risico’s van dien.

Zo ook afgelopen zaterdag waar Thiago Santos tegenover Jon Jones stond in een wedstrijd op UFC 239, niet vermoedend dat dit zijn laatste voor een lange tijd zou zijn. Een MRI onthult dat de knie van Thiago Santos er zeer slecht aan toe is. Hij mag tot einde jaar niet vechten.

Santos zei dat hij zijn knie geblesseerd had in de eerste ronde van het gevecht afgelopen zaterdag in de T-Mobile Arena. Replays toonde hem ongewoon bewegen na een trap, en daarna bleek zijn linkerbeen uit te delen tijdens momenten van het gevecht.

Totaal kapot getrapt

Artsen vermoeden dat hij misschien ook zijn rechterknie heeft geblesseerd, waaraan Santos werd geopereerd voorafgaand aan zijn moedige optreden tegen Jones. In het gevecht met Jones is er weinig over gebleven van de knie waar diverse banden en ook de meniscus blijken te zijn afgescheurd.

Ondanks zijn blessures ging Santos toch de strijd aan met Jones en wist verschillende harde slagen te behalen. Aan het einde van het 25-minuten durende gevecht gaf een jurylid hem een ​​score van 48-47, de overige twee juryleden gaven het voordeel aan Jones, die de nipte overwinning mee naar huis nam.

Bekijk ook

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.

Titelgevecht Nederlandse UFC-vechter De Randamie in gevaar?

Als het aan UFC-vechter Aspen Ladd ligt dan wordt de uitslag van haar verloren partij tegen de Nederlandse Germaine de Randamie teniet gedaan.

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.