UFC: Stefan Struve kondigt mogelijke pensionering aan Nieuws
Nieuws

UFC: Stefan Struve kondigt mogelijke pensionering aan

UFC: Stefan Struve kondigt mogelijke pensionering aan
UFC: Stefan Struve kondigt mogelijke pensionering aan

Eerder vandaag boekte Stefan Struve na lange tijd een overwinning door Marcos Rogelio de Lima te verslaan tijdens UFC Praag. Echter zou dit wel eens zijn laatste gevecht bij de Amerikaanse organisatie kunnen zijn.

Stefan Struve bracht zichzelf terug op het winnende spoor, maar niet het uitdagen van een tegenstander voor zijn volgende gevecht, maar de boodschap dat de 31-jarige Nederlander overweegt met pensioen te gaan klonk in de MMA-kooi.

"Dit is iets waar ik veel over heb nagedacht," zei Struve. "Ik denk dat iedereen zich ervan bewust is dat mijn hart niet 100 procent is. Toen ik mijn comeback maakte, zei ik tegen mezelf dat ik ongeveer vijf jaar zou hebben en dat ik sindsdien wat langer heb gevochten. Mijn hart is goed, maar er is een zeer goede kans dat dit mijn laatste gevecht is, dus heel erg bedankt. "

Hart problemen

In augustus 2013 werd Struve gediagnosticeerd met een lekkende aortaklep en een vergroot hart. Zijn toestand was behandelbaar met medicijnen en hij keerde terug naar de UFC in december 2014, verliezend door knock-out aan Alistair Overeem.

Hoewel Struve symbolisch zijn handschoenen in de Octagon achterliet, kan hij niet met zekerheid zeggen dat dit de laatste keer zou zijn dat hij gevochten had.

Niet zeker

"Ik deed mijn handschoenen uit," zei Struve. "Ik ben nog niet 100% zeker, het is niet een beslissing die ik nu heb genomen. Ik verloor mijn laatste drie eerdere wedstrijden en om zo een overwinning te behalen, beëindigen veel mensen hun carrière te laat. "

LEES OOK: Stefan Struve pakt de winst tegen de Lima op UFC Praag

Hij voegde er later aan toe: "Ik kwam altijd om te vechten. Ik raakte knock-out, overleefde en diende hem vervolgens in. Dat is een geweldige manier om te stoppen. Ik heb mijn oorlogen hier gehad. Zoveel jongens eindigen het te laat. Dit is geweldig. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws