Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

Vorig jaar kondigde Daniel Cormier aan dat hij graag zou stoppen bij de UFC en MMA als hij 40 jaar oud wordt, wat op 20 maart van dit jaar zal zijn.

Tussen zijn aankondiging in juni en maart verklaarde DC ook dat hij nog een paar keer zou willen vechten voordat hij definitief zou stoppen, ook tegen de voormalige UFC Heavyweight Champion Brock Lesnar.

Door een reeks blessures in 2018 is de huidige UFC Heavyweight kampioen echter gedwongen om zijn plannen om zijn verlangens te vervullen, te veranderen.

Nog 1 keer vechten

Tijdens een gesprek met journalist Ariel Helwani vertelde Cormier gisteren dat hij in maart niet met pensioen gaat en in plaats daarvan de handschoenen later in 2019 ophangt, zodat hij nog tegen Lesnar kan vechten.

Hij zei tijdens het interview dat hij in de loop der jaren blessures had opgelopen, drie titelgevechten in 2018 eisten zijn tol. Hij had ook een duimblessure waarvan velen dachten dat hij hem zou beschermen tegen Derrick Lewis bij UFC 230, maar hij deed toch nog steeds mee.

Bekijk ook

MMA-kampioen opgepakt voor ‘bizarre’ moord in nachtclub

Vadim Olenchik, een Oekraïense MMA-kampioen, is afgelopen week opgepakt in Sint-Petersburg wegens de vermeende moord ...

Man op straat krijgt pak slaag van MMA-vechter (video)

Er zijn enkele vrij duidelijke waarschuwingssignalen van buitenaf dat het geen goed idee is om ...

Losse handjes: MMA-vechter voor onbepaalde tijd geschorst

Losse handjes: MMA-vechter voor onbepaalde tijd geschorst

Afgelopen week kwam Professional Fighters League (PFL) zwaargewicht vechter Josh Copeland, negatief in het nieuws ...