Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC London verplaatst naar de VS: Khabib vs. Ferguson en meer…

UFC London verplaatst naar de VS: Khabib vs. Ferguson en meer…

Het UFC-evenement van 21 maart vindt niet meer plaats in Londen, Engeland.

De beslissing komt nadat de Amerikaanse regering zaterdag haar reisbeperkingen voor Europa heeft uitgebreid tot het Verenigd Koninkrijk en Ierland als reactie op de coronaviruspandemie. UFC President Dana White kondigde zondagochtend het nieuws aan via ESPN’s SportsCenter.

White kondigde ook aan dat UFC 249, gepland met Khabib Nurmagomedov versus Tony Ferguson, niet zal plaatsvinden in Brooklyn, New York zoals oorspronkelijk gepland. White zegt dat er twee opties zijn voor de locatie van het event op 18 april.

Nog een keer verhuizen

‘Het is duidelijk dat de zaken met het uur veranderen,’ zei White. ‘Vanochtend hebben ze nieuwe reisbeperkingen voor het VK aangekondigd, dus de strijd kan natuurlijk niet doorgaan in Londen. Maar de strijd gaat door. We werken aan het vinden van een nieuwe locatie, waarschijnlijk in de Verenigde Staten.’

UFC London stond op het programma met een weltergewichtgevecht tussen Brit Leon Edwards en voormalig kampioen Tyron Woodley. White zei dat hij er zeker van is dat Edwards-Woodley het belangrijkste evenement zal blijven. Hoe het met de Engelse vechters zit is niet duidelijk.

Niets is zeker

Ook zei White dat de evenementen van 28 maart en 11 april nog een keer verschoven worden naar een andere locatie. De twee events waren oorspronkelijk gepland voor respectievelijk Columbus, Ohio en Portland, Oregon, maar een verbod in beide staten dwong de events naar de UFC Apex-faciliteit in Las Vegas.

Zaterdag verbood de Nevada Athletic Commission vechtsport evenementen in de staat tot 25 maart, wanneer een tweede stemming zal worden gehouden om de status van toekomstige evenementen te bepalen. Niets lijkt zeker ook al zegt White van wel. Grote kans dat er nog een aantal verschuivingen of afgelastingen komen zeggen critici.

Bekijk ook

EXCLUSIEF: Ex GLORY topman Remon Daalder over zijn vertrek

Onze redactie sprak ex-topman van GLORY Kickboxing, Remon Daalder. Op ons verzoek gaf hij openheid ...

UFC vechter Vinicius Moreira komt niet door coronatest

De Braziliaanse licht zwaargewicht Vinicius Moreira testte positief voor coronavirus. Hierdoor valt hij uit voor ...

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...