Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC doet in februari 2019 Tsjechië aan

UFC doet in februari 2019 Tsjechië aan

UFC doet in februari 2019 Tsjechië aan
Niet Londen, maar Praag wordt de eerste Europese datum van de UFC in het komende kalenderjaar. Zo organiseert de UFC op 24 februari een Fight Night in de Tsjechische hoofdstad.

Een stevige concurrent voor de Duitse plaats in de UFC-kaderkalender staat op de mat: de Tsjechische Republiek. Al jaren houden regionale en nationale evenementen uitverkochte events in Praag, en nu wil de UFC deze markt gaan claimen. De Tsjechische media berichtten donderdag over de plannen van de UFC, die nog geen officiële aankondiging hebben gepubliceerd, maar hebben al een subpagina van hun officiële website voor het evenement gemaakt.

De Tsjechische Republiek wordt het tiende Europese land dat een UFC-evenement organiseert. Het evenement vindt plaats in de O2 Arena in Praag, die plaats biedt aan 18.000 mensen en meestal wordt gebruikt door de Praagse ijshockeyclub HC Sparta Praag. Gevechten voor de UFC Fight Night zijn nog niet aangekondigd.

Debuut

Het evenement zal ongetwijfeld een paar UFC-debuten van Tsjechische afkomt herbergen en de voormalige UFC middengewicht Karlos Vemola, die 14 van de 15 gevechten heeft gewonnen zal vermoedelijk zijn opwachting maken. Het evenement zou ook interessant moeten zijn voor meerdere UFC-vechters uit Europa en vooral Duitsland.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT