Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

Het event zal plaats hebben in het Universiade Sports Center in Shenzhen. Er zijn nog geen gevechten bekend gemaakt voor het evenement. Maar dat de vrouwelijke UFC-vechter Weili Zhang aan zal treden lijkt haast wel zeker.

Zhang is momenteel de beste MMA-vechter uit China bij de UFC. Het feit dat de UFC dit jaar terugkomt naar China, is slechts een teken hoe belangrijk het land heeft is de organisatie. De grootste concurrent in Azië van de UFC, ONE Championship is een geduchte tegenstander voor de Amerikaanse organisatie.

Grote plannen

Dit is het derde jaar op rij dat de UFC een evenement gaat houden in China. In november 2018 was er een event in Beijing (UFC Fight Nigh 141), in november 2017 vond UFC Fight Night 122 plaats in Shanghai. Daarnaast heeft de UFC bevestigd dat zijn nieuwe Performance Institute in Shanghai nog steeds in juni zal worden geopend.

ZIE OOK >> Uitslagen UFC 237:Namajunas vs Andrade

Dat de UFC wederom naar China komt lijkt een voorteken dat men het talent uit Shetland wil vastleggen. Het eerder genoemde ONE ligt op ramkoers en nam een paar bekende UFC-vechters over. Wellicht dat de UFC met de komst naar China haar territorium wil afbakenen.

Bekijk ook

Eenhandige MMA-vechter beloofd vuurwerk op Bellator 225

Na een afwezigheid van 10 maanden keerde lichtgewicht Nick Newell afgelopen mei terug met een eerste ronde overwinning op Antonio Castillo Jr. op CES 56.

Ben Askren vs. Demian Maia headliner UFC Singapore in oktober

Ben Askren zal op 26 oktober vechten tegen Demian Maia in de headliner van UFC Singapore.

Jorge Masvidal neemt de uitdaging van Nate Diaz aan

Jorge Masvidal is meer dan bereid om Nate Diaz te ontmoeten in de Octagon.