Volkanovski en Sterling behouden UFC-titels: 'Masterclass en wraak' (video)
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Volkanovski en Sterling behouden UFC-titels: ‘Masterclass en wraak’ (video)

Volkanovski en Sterling behouden UFC-titels: ‘Masterclass en wraak’ (video)

Volkanovski en Sterling behouden UFC-titels, rivalen teleurgesteld naar huis

Alexander Volkanovski en Aljamain Sterling behielden beiden un respectievelijke UFC-wereldtitels vandaag in Jacksonville, Florida. Volkanovski won via TKO van ‘Korean Zombie’ Chan Sung Jung, Sterling was te sterk voor de Rus Petr Yan.

De reputatie van Volkanovski als het op één na beste vedergewicht in de geschiedenis van de UFC wordt steeds steviger. De kampioen hield een masterclass tegen ‘The Korean Zombie’ in zijn derde titelverdediging en versloeg hem via TKO op het 0:45 teken van de vierde ronde.

Heel ander niveau

Het gevecht tussen Volkanovski en Jung was de headliner van het UFC 273 event in Jacksonville. Volkanovski sloeg de “The Korean Zombie” aan met twee rechterstoten om de finish op te zetten. Hoewel Jung niet op de grond viel, brak scheidsrechter Herb Dean het gevecht toch af.

De onderbreking kwam nadat Volkanovski in de eerste drie ronden een ongelooflijke hoeveelheid straf had uitgedeeld. ,,De hele week zei ik: ‘Ik ben nu op een ander niveau. Ik kan niet worden gestopt.’ En ik heb dit zojuist laten zien”, zei Volkanovski in zijn interview na het gevecht.

Fans schreven me af

Sterling pakte een split decision winst op Yan om de UFC bantamgewicht titel te behouden. Sterling werd een van de minst populaire UFC-vechters nadat hij bijna 400 dagen geleden de bantamgewicht titel van Petr Yan op controversiële wijze had gewonnen.

Sinds dat gevecht heeft Sterling te maken gehad met een enorm aantal critici die hem op sociale media aanvielen. Vandaag legde hij die twijfelaars eindelijk het zwijgen op. Sterling versloeg Yan via split decision (48-47, 47-48, 48-47) in de UFC 273 co-headliner.

,,Fans schreven me af na mijn laatste optreden”, zei Sterling in zijn interview na het gevecht. ,,Maar ik heb jullie al verteld dat dat een grote vergissing was. Ik had een keiharde tegenstander in Petr Yan. Hij is gevaarlijk. Hij brengt het elke keer. En man, hij bracht het beste van mij naar boven.”

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page