Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 242: Team Edson Barboza tekent protest aan tegen verlies

UFC 242: Team Edson Barboza tekent protest aan tegen verlies

Edson Barboza liep zaterdag tegen een verlies aan tegen Paul Felder tijdens UFC 242 in Abu Dhabi.

Edson Barboza en zijn team hebben enige tijd gehad om na te denken over hun verlies van zaterdag aan Paul Felder, zij geloven dat het resultaat moet worden herzien. Het kamp van Barboza melde vandaag dat ze van plan zijn om protest aan te tekenen in de hoop dat het kan worden gewijzigd.

“Het is een principekwestie,” vertelde Barboza’s manager, Alex Davis. “ik ben heel voorzichtig met wat ik na gevechten zeg tot ik ze weer bekijk, tot ik kalm word en ernaar kijk. In dit geval, niet alleen ikzelf, maar het lijkt erop dat de hele wereld dit op dezelfde manier ziet als ik.

Al eens eerder gelukt

De drie juryleden die waren toegewezen om de wedstrijd te scoren, kwamen echter tot zeer verschillende conclusies, met Howie Booth als enige die Barboza begunstigde en hem een ​​score van 30-27 gaf. Het terugdraaien van een beslissing is echter niet zo eenvoudig in de praktijk.

Davis zei dat hij deze week contact zal opnemen met UFC-functionarissen, hij gelooft dat er een kans is dat de uitslag herroepen wordt. Davis heeft enige ervaring met het proces, waarbij hij eerder een verlies van Fabio Maldonado in 2016 tegen Fedor Emelianenko in twijfel trok. Dit werd toen omgezet in een gelijkspel.

Bekijk ook

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator