Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 230: Daniel Cormier behoudt wereldtitel na wurgen Derrick Lewis

UFC 230: Daniel Cormier behoudt wereldtitel na wurgen Derrick Lewis

UFC 230: Daniel Cormier behoudt wereldtitel na wurgen Derrick Lewis

Daniel Cormier en Derrick Lewis vochten afgelopen nacht tijdens het UFC 230 evenement een zwaargewicht titel gevecht uit, wat gehouden werd in Madison Square Garden, New York.

Cormier won de partij en bezit momenteel zowel de UFC licht zwaargewicht en zwaargewicht titels. Hij bleek een tikkeltje te zwaar voor Lewis, die negen van zijn laatste 10 gevechten had gewonnen.

De partij nam slechts 2 ronden in beslag. In de eerste ronde zagen de fans een dominerende Cormier die er in slaagde Lewis enkele keren goed te raken. Lewis pareerde met succes enkele aanvallen van Cormier. Er werden over en weer raken klappen en trappen uit gedeeld en beide vechters  belanden meerdere malen tegen het hek van de kooi.

Conditie

Het gevecht ging ook enkele keren naar de grond waar Cormier zijn tegenstander Lewis probeerde te domineren. Echter breekt deze los en staat weer op wat resulteerde in een luis applaus van de aanwezige fans. In Ronde twee van hetzelfde laken een pak, echter oogde Cormier fitter dan Lewis.

Het gevecht ontrafeld zich en Lewis gaat voor een takedown naar de grond. Hij slaagt er in Lewis te domineren en gaat voor een verwurging. Deze zogenaamde rear naked choke nekt Lewis die na enkele benauwde secondes gedwongen wordt om af te tikken. Cormier weet met zijn wint op Lewis zijn titel veilig te stellen en blijft UFC-wereldkampioen.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT