Tattoos: MMA-vechter ontkent link met Nazi Duitsland Nieuws
Nieuws

Tattoos: MMA-vechter ontkent link met Nazi Duitsland

Tattoos: MMA-vechter ontkent link met Nazi Duitsland
Tattoos: MMA-vechter ontkent link met Nazi Duitsland

De Zweedse MMA-vechter Andreas Gustafsson is in opspraak gekomen door zijn tatoeages.

Gustafsson is momenteel een van de populairste MMA-talenten van Zweden. Hij heeft min of meer elke tegenstander verslagen die hij op zijn weg tegenkwam in de loop van het jaar en is nu 3-0 als een professionele vechter in de middengewicht divisie. Vechtend onder de bijnaam 'Bane' is hij in korte tijd een grote ster geworden waar velen over willen lezen.

Tegelijkertijd zijn er veel geruchten, roddels en discussies geweest rondom hem, vooral over de adelaar die de 28-jarige onder zijn nek heeft getatoeëerd. De adelaar is 1 op 1 gelijk aan het symbool welke Hitler tijdens zijn poging om de wereld aan zich te onderwerpen hanteerde, alleen het hakenkruis welke de originele adelaar vasthoudt ontbreekt.

Gestigmatiseerd

Ook de runen tekens in de nek van de vechters roepen vragen op bij het publiek. Zelf ontkend de vechter enige connectie met Hitler of de nazi's: "Ik begrijp dat het voor sommigen aanstootgevend is, dat kan ik absoluut begrijpen. Voor mij heeft het absoluut geen nazi-betekenis. Ik sta niet voor racisme, nazisme of wat dan ook, "vertelt Andreas Gustafsson dan ook.

"Mensen gaan geloven wat ze willen, vooral de haters grijpen dit aan om mij te bekritiseren. " Gustafsson zegt multicultureel te zijn, en discriminatie te haten. "Ik ben nu eigenlijk ook slachtoffer van discriminatie en wordt gestigmatiseerd, maar ik weet wie ik ben en waar ik voor sta, meer wil ik er niet over zeggen, "sluit de vechter af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws