Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Hij woont en traint al weer enige tijd in Amerika, voormalig GLORY kickboks kampioen Robin van Roosmalen.

Van Roosmalen boekt grote successen bij GLORY kickboxing en haalde wereldtitels binnen, toch stapte hij over naar het MMA-vechten, een mix van diverse vechtsporten. Vrijdag verteld de vechter Van Roosmalen in een interview met BD.nl over zijn ervaringen tot nu toe in het land van de vrijheid.

In het interview met BD verteld Van Roosmalen dat hij via een zeer strak schema traint: “Iedereen heeft dezelfde doelstellingen. Dat maakt het makkelijker om in de VS te leven. In Nederland had ik na een training niets te doen, al mijn vrienden waren dan gewoon aan het werk”, zegt Van Roosmalen tegen BD.

Veel geleerd

Ondanks dat hij bij Bellator MMA een contract tekende heeft Van Roosmalen de UFC in het vizier en wil daar vechten, maar niet zonder eerst zijn sporen te hebben verdiend bij Bellator hij zegt hierover: “Ik heb de afgelopen maanden in de sportschool al veel geleerd. Ik moet nu eerst wedstrijden vechten en ervaring opdoen. Geef me anderhalf jaar en dan heb ik die Bellator-wereldtitel te pakken.”

ZIE OOK>> Robin van Roosmalen tekent contract bij Bellator MMA

Ook is de band tussen zijn vader William die hem in zijn kickboks periode bijstond nog steeds sterk. Naar verwachting zal Van Roosmalen volgende maand in augustus zijn debuut maken bij Bellator is te lezen in het interview. Op de vraag of zijn vader daar bij zal zijn in zijn hoek: “Het liefst wel, geeft hij te kennen. Dan maken we er een mooie reünie van.”

Bekijk ook

UFC: Daniel Cormier en Stipe Miocic gaan voor 3e gevecht

Daniel Cormier en Stipe Miocic hebben beide ingestemd met hun trilogie-wedstrijd zegt UFC Baas Dana White.

ONVERWACHT: UFC ontslaat top MMA-vechter

De Amerikaanse vechtsport organisatie UFC maakt soms radicale keuzes met het ontslaan van vechters.

FOTOS: Zorgen om gesteldheid UFC vechter Jose Aldo

Foto: Instagram Voormalig UFC-kampioen vedergewicht Jose Aldo maakt zijn bantamgewichtdebuut deze maand tijdens het UFC ...