Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Rizin 20 Japan: Fedor Emelianenko vs. Rampage Jackson

Rizin 20 Japan: Fedor Emelianenko vs. Rampage Jackson

Rizin 20 Japan: Fedor Emelianenko vs. Rampage Jackson

Volgens diverse Japanse media staat er een gevecht tussen twee grote MMA-kampioenen op stapel.

Bellator zou een gevecht voorbereiden tussen Fedor Emelianenko vs. Rampage Jackson tijdens het Rizin 20 event in Japan. Bellator en de Rizin organisatie werken wel vaker samen in het houden van events. Rizin 20 en 21 vinden respectievelijk plaats zondag 29 december en dinsdag 31 december, locaties voor beide events moeten nog worden aangekondigd.

Ook Josh Barnett was een van de kandidaten om tegen Emelianenko te vechten, maar toch werd er gekozen voor Jackson. Er wordt gesteld dat Rizin 21 de thuisbasis zou kunnen zijn van een kampioen versus kampioen, omdat Rizin Light Heavyweight Champion Jiri Prochazka tegen Bellator MMA Light Heavyweight Champion Ryan Bader zou kunnen vechten.

Grote wens die uitkomt

Als Bader niet beschikbaar is voor de wedstrijd, omdat hij in september de zwaargewicht titel tegen Cheick Kongo verdedigt, zou een vervanger voormalig Bellator MMA Light Heavyweight Champion Phil Davis kunnen zijn.

Als de beweringen waar blijken te zijn, lijkt het alsof de wens van Bellator MMA President Scott Coker om een ​​cross-over evenement met Rizin te houden tot bloei zou kunnen komen. Er zijn geen andere gevechten tot dusver aangekondigd voor Rizin 20 of Rizin 21.

Bekijk ook

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.

Melvin Manhoef keert in november terug in de Bellator kooi

MMA-weekend: Manhoef zegeviert, Staring en Gerges incasseren verlies

Het was het weekendje wel voor een aantal Nederlandse MMA-vechters, waar Melvin Manhoef winst pakte hadden Hesdy Gerges en Dion Staring het nakijken.

‘King Mo’ Lawal uit pensioen voor gevecht bij Bellator 233

Muhammed Lawal komt terug uit pensioen voor een laatste MMA-gevecht.