Ongelooflijk: MMA-vechter valt 12 kilo af in 24 uur Nieuws
Nieuws

Ongelooflijk: MMA-vechter valt 12 kilo af in 24 uur

Ongelooflijk: MMA-vechter valt 12 kilo af in 24 uur
Ongelooflijk: MMA-vechter valt 12 kilo af in 24 uur

Veel vechtsporters hebben een dagtaak om af te vallen voor een wedstrijd.

Daar heeft de Braziliaanse MMA-vechter Fabrício Negão geen last van, hij viel in 24 uur maar liefst 12 kilo af. Negão stond op 3 mei tijdens Mixfight 22 in Caraguatatuba, Sao Paulo, Brazilië, tegenover Cassiano de Freitas.

De wedstrijd werd op lichtgewicht uitgevochten en Negão was flink over het verlangde gewicht. Toch slaagde hij er in het gewicht te verliezen. Nu zou men verwachten dat hij door de extreme 'weight cut' verzwakt zou zijn, het tegendeel is waar.

Geen groot geheim

Van zwakte had Negão geen last en versloeg zijn tegenstander op knockout in de derde ronde, dit tot ieders verbazing die hem geen kans gaven op winst. Maar wat is het geheim om extreem af te vallen binnen een zeer korte tijd en toch kracht te behouden?

"Mijn gewichtvermindering heeft niet veel geheimen, ik heb gezien en onderzocht hoe professionals bij grote UFC-evenementen het doen om op de beste manier gewicht te verliezen. Na het wegen, is het eerste wat we doen water drinken, natuurlijk, het belangrijkste, naast andere componenten zoals vitamine C," zegt Negão.

Voedsel is belangrijk

Fabrício legde het dieet uit na het wegen, maar het voedingsproces vindt ruim een maand van tevoren plaats. In de eerste twee uur is het belangrijk om gewoon veel vloeistof in te nemen, zonder haast. Begin dan lichte dingen te eten, banaan, foelie, ander fruit. Hydratatie is het belangrijkste, dan komt de rest, wat de sleutel is tot herstel. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws