Ondanks verlies toch titelkans top UFC-vechter – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Ondanks verlies toch titelkans top UFC-vechter

Ondanks verlies toch titelkans top UFC-vechter

Jose Aldo (L) en Conor McGregor (R)

Jose Aldo behaalde de overwinning niet op UFC 245, maar zijn optreden kan hem toch een titelkans opleveren tegen Henry Cejudo.

Aldo is een voormalige UFC vedergewicht kampioen met een indrukwekkend record van (28-6 MMA, 10-5 UFC). En ondanks zijn recente verlies is UFC baas Dana White bereidt hem een kans op een titelgevecht te even tegen Henry Cejudo.

Zijn gevecht op bantamgewicht tegen Marlon Moraes wat een debuut was voor Aldo was niet succesvol. De vechter moest extreem afvallen om het gewicht überhaupt te halen. Er werd al getwijfeld aan de gewichtwisseling en of Aldo wel genoeg kracht over zou houden om te vechten.

Laat het gebeuren

De uitslag was dan voor veel fans geen verrassing, na het gevecht ontving White een sms bericht van Aldo, waarin hij de UFC president vroeg om een gevecht tegen Cejudo. Normaliter moet de eerst gerangschikte de kampioen uitdagen, maar White is bereid om het te laten gebeuren.

“Als Cejudo tegen Jose Aldo wil dan doen we dat. Ik vindt dat Jose Aldo het gevecht heeft gewonnen tegen Moraes. Het grootste deel van de zaal dacht dat hij had gewonnen. Als Cejudo tegen Aldo wil, kunnen we het doen. Ik heb er geen probleem mee. Ik weet zeker dat mensen het zouden willen zien,”zegt White.

Bekijk ook

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

BREAKING: Poirier vs McGregor officieel voor 10 juli

Conor McGregor en Dustin Poirier zullen dan toch echt de UFC-kooi in gaan tegen elkaar.

‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

John McCarthy de bekende MMA-scheidsrechter heeft flink wat commentaar op een van zijn collega's.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page