Nate Diaz laatste gevecht is tegen Khamzat Chimaev in september MMA Nieuws
MMA Nieuws

Nate Diaz laatste gevecht is tegen Khamzat Chimaev in september

Nate Diaz laatste gevecht is tegen Khamzat Chimaev in september

Khamzat Chimaev en Nate Diaz zijn mondeling overeengekomen om tegen elkaar te vechten tijdens de UFC 279 headliner op 10 september in Las Vegas. Het zal het laatste gevecht zijn op het huidige contract van Diaz.

Diaz is sinds juni 2021 niet meer in de UFC-kooi gestapt, toen Leon Edwards hem versloeg. Zijn laatste overwinning kwam in augustus 2019. Diaz is een van de meest populaire vechters in mixed martial arts, grotendeels dankzij zijn twee gevechten met UFC-ster Conor McGregor in 2016.

Einde contract

In een interview vorige week zei Diaz dat hij zijn contract wilde uitvechten en de UFC zo snel mogelijk wilde verlaten. Chimaev is nu dus gestrikt als tegenstander. ,,Ik ga de begrafenis van Nate Diaz regelen met de UFC", zegt Chimaev als reactie op het komende gevecht,

Chimaev is sinds zijn debuut in de UFC in 2020 in een snel tempo gestegen in de rangkings. Hij staat nu op nummer 3 na het verslaan van Gilbert Burns in een "Fight of the Year"-kandidaat in april. "Borz" heeft een 5-0 UFC-record en is met 11-0 ongeslagen als prof.

Als gevolg van de Chimaev tegen Diaz boeking, streeft de UFC niet langer naar een bantamgewicht titelgevecht tussen Aljamain Sterling en TJ Dillashaw voor UFC 279.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws