MMA-legende Conor McGregor spreekt over het gevecht dat hij eigenlijk wilde
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-legende Conor McGregor spreekt over het gevecht dat hij eigenlijk wilde

MMA-legende Conor McGregor spreekt over het gevecht dat hij eigenlijk wilde

MMA-legende Conor McGregor spreekt over het gevecht dat hij eigenlijk wilde

De timing van zijn boksdebuut in 2017 lijkt MMA-legende Conor McGregor in twijfel te trekken. Hij had een ander gevecht willen voeren.

McGregor die afgelopen week het vierjarig jubileum van zijn overwinning op Eddie Alvarez tijdens UFC 205 vierde doet een verrassende onthulling. Het gevecht met Alvarez leverde de Ier zijn tweede wereldtitel op bij de UFC. Hij vestigde gelijk een record door de eerste kampioen in twee gewichtklassen te worden.

Aan de bewuste wedstrijd met Alvarez op 12 november 2016 waren twee loodzware partijen voorafgegaan. McGregor vocht in dat zelfde jaar tweemaal tegen Nate Diaz respectievelijk in maart en augustus. Diaz versloeg de Ier op UFC 196 in maart. Het augustus gevecht op UFC 202 in augustus ging naar McGregor.

Het geld gevecht

Klaarblijkelijk toe aan een pauze na een zeer actief jaar nam McGregor rust. Toch begon het bloed te kruipen waar het niet gaan kon bij de Ier. Boksen dat leek McGregor wel wat en een wedstrijd tegen legende Floyd Mayweather Jr werd opgezet. Na het 9 ronden volgehouden te hebben werd de match gestopt en werd Mayweather uitgeroepen tot winnaar. De wedstrijd maakte McGregor in een klap multimiljonair toch lijkt dat geld niet alles.

McGregor lijkt enige spijt te hebben over de timing van zijn overgang van MMA naar boksen. In een tweet op Twitter wordt duidelijk dat McGregor vindt dat hij een kans op een derde wereldtitel heeft laten liggen. Op hetzelfde event waar McGregor tweevoudig kampioen werd vochten Tyron Woodley en Stephen Thompson om de UFC weltergewicht titel.

Spijt

Woodley die met succes zijn UFC-kampioenschap weltergewicht verdedigde tegen Thompson lag in het vizier van McGregor. Woodley zou zijn titel drie keer verdedigen (opnieuw tegen Thompson, Demian Maia en Darren Till). Voordat hij verloor van de huidige kampioen Kamaru Usman. “Momenteel kijk ik naar Tyron Woodley vs. Stephen Thompson 1 op BT Sport”, schreef McGregor. “Ik had heel snel voor die titel moeten gaan. Pre Floyd. Ach, het kan altijd nog. “

Als McGregor Woodley had uitgedaagd voor de weltergewicht titel. Dan zou hij de kans hebben gehad om de eerste en enige drievoudige kampioen te zijn die de UFC ooit heeft gezien. Woodley reageerde op het bericht van McGregor door te zeggen: “Zou, wilde maar heb het niet hebben gedaan,” wat te vetalen valt als kans verkeken.

Bekijk ook

Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out

George Foreman heeft onthuld hoe hij ervoor zorgde, dat hij tijdens het tweede deel van ...

DOODZONDE: MMA-vechter let niet op en wordt gesloopt (video)

FOR AS LONG AS IT LASTED: FIREWORKS. 🤯🇳🇬 Kennedy Nzechukwu caught him slipping with the ...

Zo houdt Rico Verhoeven gedwongen het hoofd boven water

Rico Verhoeven is naast wereldkampioen kickboksen ook een succesvol zakenman. Om zijn restaurant te redden ...