Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA: Bellator kampioen wil zijn ‘eigen broer’ ruilen voor een kans tegen UFC-ster Jose Aldo

MMA: Bellator kampioen wil zijn ‘eigen broer’ ruilen voor een kans tegen UFC-ster Jose Aldo

VIDEO | Jose Aldo de UFC knockout koning is terug!

Als het aan Bellator kampioen Patricio Freire zou liggen dan ruilt hij zijn eigen broer voor UFC-ster Jose Aldo. UFC en ONE Championship verrasten onlangs de vechtsport wereld door de ruilhandel waarbij MMA-sterren Demetrious Johnson en Ben Askren betrokken waren.

Het openen van deze deur bracht veel mensen op een idee. In een korte Tweet van de Bellator baas, Scott Coker, over de ruil tussen ONE en Bellator, kreeg hij snel een snel antwoord van de vedergewichtkampioen Patricio Freire, die suggereerde dat Coker achter de voormalige UFC-vedergewichtkoning Jose Aldo aan moest gaan.

Freire weet dat Aldo veel populairder is dan hij in Brazilië en weet dat zijn landgenoot zijn UFC-titel meerdere keren op Braziliaanse bodem heeft verdedigd. Dus is hij er op gebrand de wereld te laten zien dat hij sterker is dan Aldo.

Geld is de key

“Er zijn veel jongens die duur zijn en het niet veel zin heeft om te ruilen”, vertelde Freire toen hem werd gevraagd wie Bellator in ruil voor Aldo moest aanbieden. “Ben Henderson bijvoorbeeld. Hij had geen goede carrière bij Bellator maar is nog steeds een top vechter. Henderson heeft Roger Hurerta verslagen, maar het heeft weinig zin voor Bellator om hem zoveel geld te betalen. Lawal is een andere optie om te ruilen, volgens Freire.

Handelen in Henderson of Lawal voor Aldo, of zelfs allebei, zou een goede deal zijn voor Bellator, maar misschien niet zozeer voor de UFC. Dat is de reden waarom de vedergewicht-kampioen de naam van zijn broer ook in de strijd zou gooien.

knock-out koning

“Hoe zit het met het versterken van hun lichtgewicht divisie en mijn broer daar toe te laten zei Freire? “Hij is een knock-out koning, nooit verloren van een UFC-vechter. Wat dacht je daarvan?”

Patricky Freire, is 20-8 als professionele vechter, heeft momenteel een winnende reeks van vier gevechten met knock-outs op Roger Huerta, Derek Campos en Josh Thomson. Van zijn laatste zeven gevechten heeft “Pitbull” alleen maar één kampioenschapsrace verloren aan Michael Chandler.

Bekijk ook

MMA-vechter ‘breekt arm’ maar pakt toch wereldtitel

De Engelse MMA-vechter Ben Rees vocht zaterdagavond tijdens Raged UK MMA 10, brak zijn arm maar werd toch wereldkampioen.

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

REGIO NIEUWS UITGELICHT