Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Jon Jones pakt titel op UFC 232: ‘steekt middelvinger op naar critici’

Jon Jones pakt titel op UFC 232: ‘steekt middelvinger op naar critici’

Jon Jones pakt winst op UFC 232: 'steekt middelvinger op naar critici'

De door doping affaires achtervolgde Jon “Bones” Jones laat met zijn rematch tegen Alexander Gustafsson van afgelopen nacht zien, tot de beste ter wereld te horen. Via een derde ronde TKO schreef Jones de partij op zijn naam.

De UFC zal opgelucht adem halen nu Jones als winnaar uit de bus is gekomen, immers verplaatste men voor hem het hele event van Nevada naar Californië. Oorzaak een residu van doping waardoor de USADA hem geen vecht licentie wilde geven.

De CSAC van Californie deed er niet moeilijk om en verwelkomde Jones met open armen. De beslissing veroorzaakte veel controverse met boze fans en vechters, echter zal deze met de winst van Jones snel tot het verleden behoren.

Nieuwe kampioen

Met een stevig grondgevecht eindigde Jones zijn plaaggeest Gustafsson, die voorafgaand aan het gevecht gretig gebruikt maakte van de doping affaire. Zo verscheen hij met een T-shirt waarop te lezen stond “doping vrij”.

De eerder vacante UFC lichtgewicht titel is nu voor Jones, Daniel Cormier gaf een dag voor het gevecht zijn titel vrijwillig af omdat hij niet ontdaan wenste te worden.

LEES OOK: Daniel Cormier geeft UFC titel terug

Bekijk ook

‘Ik eet je kinderen op’: Aartsrivaal open voor gevecht met Mike Tyson

Mike Tyson kan het nog wel eens heel druk krijgen de aankomende tijd. Na zijn ...

Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee ‘geen puf meer’

Yodsanklai Fairtex, Muay Thai-legende kondigt zijn pensioen aan. De topvechter uit Thailand ging in 2017 al eens met pensioen, kwam terug. Maar lijkt nu definitief de bokshandschoenen aan de wilgen te hangen.

Strijd mee: Rico Verhoeven en Sara (5) lanceren confronterende video

Rico Verhoeven is ambassadeur van deStichting 'Voor Sara'. Als topatleet weet de kickbokskampioen hoe het is om te kunnen vertrouwen op goed werkende spieren.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page