Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel

Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel

“The Last Stylebender “Israel Adesanya behoudt UFC middengewicht titel met het verslaan van Paulo Costa op UFC 253 op zaterdagavond in Abu Dhabi.

Met de overwinning op Costa behaalde Adesanya zijn tweede succesvolle UFC middengewicht titelverdediging. Adesanya domineerde Paulo Costa, met als hoogtepunt een TKO op 2 minuten, 59
seconden in de tweede ronde.

Het was pas de tweede keer in de UFC-geschiedenis dat twee ongeslagen mannelijke vechters elkaar ontmoetten in een titelgevecht. “Geloof me,’ zei Adesanya in zijn interview na het gevecht. ‘Ik moest jullie er allemaal herinneren. Ik moest de wereld eraan herinneren waarom ik de beste zijn.”

Begin van het einde

Adesanya bleef Costa’s benen raken met harde kuitschoppen vanaf de eerste minuut van het gevecht. Costa probeerde Adesanya uit zijn tent te lokken. Adesanya behield zijn kalmte. In de tweede ronde zette Adesanya de aanval op Costa’s linkerbeen voort. Gecombineerd met stootcombinaties. Adesanya raakte Costa met een harde linker schop naar zijn hoofd, wat het begin van het einde was.

Een linkse hoek naar Costa’s oor liet Costa vallen, Adesanya sprong op Costa en startte ground and pound totdat scheidsrechter Jason Herzog het gevecht eindigde. Adesanya, 31, zei na de overwinning van zaterdag dat hij de erfenis van de voormalige kampioen en legende Anderson Silva wilde voortzetten. “Ik wilde eer bewijzen aan de middengewicht divisie, en dat is moeilijk na te volgen”, zei Adesanya.

Bekijk ook

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page