Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel

Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel

“The Last Stylebender “Israel Adesanya behoudt UFC middengewicht titel met het verslaan van Paulo Costa op UFC 253 op zaterdagavond in Abu Dhabi.

Met de overwinning op Costa behaalde Adesanya zijn tweede succesvolle UFC middengewicht titelverdediging. Adesanya domineerde Paulo Costa, met als hoogtepunt een TKO op 2 minuten, 59
seconden in de tweede ronde.

Het was pas de tweede keer in de UFC-geschiedenis dat twee ongeslagen mannelijke vechters elkaar ontmoetten in een titelgevecht. “Geloof me,’ zei Adesanya in zijn interview na het gevecht. ‘Ik moest jullie er allemaal herinneren. Ik moest de wereld eraan herinneren waarom ik de beste zijn.”

Begin van het einde

Adesanya bleef Costa’s benen raken met harde kuitschoppen vanaf de eerste minuut van het gevecht. Costa probeerde Adesanya uit zijn tent te lokken. Adesanya behield zijn kalmte. In de tweede ronde zette Adesanya de aanval op Costa’s linkerbeen voort. Gecombineerd met stootcombinaties. Adesanya raakte Costa met een harde linker schop naar zijn hoofd, wat het begin van het einde was.

Een linkse hoek naar Costa’s oor liet Costa vallen, Adesanya sprong op Costa en startte ground and pound totdat scheidsrechter Jason Herzog het gevecht eindigde. Adesanya, 31, zei na de overwinning van zaterdag dat hij de erfenis van de voormalige kampioen en legende Anderson Silva wilde voortzetten. “Ik wilde eer bewijzen aan de middengewicht divisie, en dat is moeilijk na te volgen”, zei Adesanya.

Bekijk ook

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Viking scheids laat vechter vliegen door de UFC-kooi

Terwijl De Castro al buiten westen lag op het canvas en Danho leek de zaak verder af te willen maken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page