Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel MMA Nieuws
MMA Nieuws

Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel

Israel Adesanya sloopt Paulo Costa en behoudt UFC wereldtitel

Met de overwinning op Costa behaalde Adesanya zijn tweede succesvolle UFC middengewicht titelverdediging. Adesanya domineerde Paulo Costa, met als hoogtepunt een TKO op 2 minuten, 59
seconden in de tweede ronde.

Het was pas de tweede keer in de UFC-geschiedenis dat twee ongeslagen mannelijke vechters elkaar ontmoetten in een titelgevecht. "Geloof me,' zei Adesanya in zijn interview na het gevecht. 'Ik moest jullie er allemaal herinneren. Ik moest de wereld eraan herinneren waarom ik de beste zijn."

Begin van het einde

Adesanya bleef Costa's benen raken met harde kuitschoppen vanaf de eerste minuut van het gevecht. Costa probeerde Adesanya uit zijn tent te lokken. Adesanya behield zijn kalmte. In de tweede ronde zette Adesanya de aanval op Costa's linkerbeen voort. Gecombineerd met stootcombinaties. Adesanya raakte Costa met een harde linker schop naar zijn hoofd, wat het begin van het einde was.

Een linkse hoek naar Costa's oor liet Costa vallen, Adesanya sprong op Costa en startte ground and pound totdat scheidsrechter Jason Herzog het gevecht eindigde. Adesanya, 31, zei na de overwinning van zaterdag dat hij de erfenis van de voormalige kampioen en legende Anderson Silva wilde voortzetten. "Ik wilde eer bewijzen aan de middengewicht divisie, en dat is moeilijk na te volgen", zei Adesanya.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws