Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Herkansing: Mixfight organisatie pakt wereldtitel vechter af

Herkansing: Mixfight organisatie pakt wereldtitel vechter af

Herkansing: Mixfight organisatie pakt wereldtitel vechter af

Op 22 juni stonden de Duitse Hatef Moeil en de Engelsman James McSweeney tegenover elkaar in een MFC-titelgevecht.

Het MFC 26 event kreeg een staartje toen Moeil won van McSweeney en de titel mee naar huis nam. McSweeney die afgelopen december de Duitse Glory-ster Danyo Ilunga knock-out sloeg op MFC 25 in Frankfurt, was het niet eens met de uitslag.

Op social media kondigde McSweeney al aan dat er snel nieuws zou volgen. “Na een gedetailleerde analyse door onafhankelijke juryleden en het MixFightTeam, van het gevecht tussen Hatef Moeil en James McSweeney, kondigen we nu aan dat de titel van Hatef Moeil niet wordt erkend, ” aldus de Mixfight organisatie op zaterdagavond.

In de herkansing

“Het draait allemaal alleen maar om sportieve eerlijkheid. Wij, het MixFightTeam willen dat de tegenstander en het andere team gerespecteerd worden. Omdat het gevecht kort werd gestopt door de scheidsrechter, vanwege provocerend en onportief gedrag aan de kant van Moeil tegen McSweeny, werd de titel eerst toegekend en vervolgens, na een verdere analyse, niet toegestaan. Er komt een herkansing!”

De rematch tussen Moeil en McSweeney die in Nederland traint onder Lucien Carbin vindt plaats op 7 december in Frankfurt, Duitsland. Zonder twijfel zal McSweeney er alles aan doen de titel alsnog te veroveren.

Bekijk ook

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.

Titelgevecht Nederlandse UFC-vechter De Randamie in gevaar?

Als het aan UFC-vechter Aspen Ladd ligt dan wordt de uitslag van haar verloren partij tegen de Nederlandse Germaine de Randamie teniet gedaan.

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.