Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Herkansing: Mixfight organisatie pakt wereldtitel vechter af

Herkansing: Mixfight organisatie pakt wereldtitel vechter af

Herkansing: Mixfight organisatie pakt wereldtitel vechter af

Op 22 juni stonden de Duitse Hatef Moeil en de Engelsman James McSweeney tegenover elkaar in een MFC-titelgevecht.

Het MFC 26 event kreeg een staartje toen Moeil won van McSweeney en de titel mee naar huis nam. McSweeney die afgelopen december de Duitse Glory-ster Danyo Ilunga knock-out sloeg op MFC 25 in Frankfurt, was het niet eens met de uitslag.

Op social media kondigde McSweeney al aan dat er snel nieuws zou volgen. “Na een gedetailleerde analyse door onafhankelijke juryleden en het MixFightTeam, van het gevecht tussen Hatef Moeil en James McSweeney, kondigen we nu aan dat de titel van Hatef Moeil niet wordt erkend, ” aldus de Mixfight organisatie op zaterdagavond.

In de herkansing

“Het draait allemaal alleen maar om sportieve eerlijkheid. Wij, het MixFightTeam willen dat de tegenstander en het andere team gerespecteerd worden. Omdat het gevecht kort werd gestopt door de scheidsrechter, vanwege provocerend en onportief gedrag aan de kant van Moeil tegen McSweeny, werd de titel eerst toegekend en vervolgens, na een verdere analyse, niet toegestaan. Er komt een herkansing!”

De rematch tussen Moeil en McSweeney die in Nederland traint onder Lucien Carbin vindt plaats op 7 december in Frankfurt, Duitsland. Zonder twijfel zal McSweeney er alles aan doen de titel alsnog te veroveren.

Bekijk ook

Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Hij woont en traint al weer enige tijd in Amerika, voormalig GLORY kickboks kampioen Robin van Roosmalen.

De UFC lanceert ‘Arabisch’ live streaming platform

Abu Dhabi Media heeft de lancering aangekondigd van 'UFC Arabia', het eerste Arabische UFC-streaming platform in de MENA-regio.

Bellator MMA debuut Ilias Bulaid september in Dublin

De Marokkaans-Nederlandse MMA-vechter en kickbokser Ilias Bulaid zal zijn debuut maken bij Bellator in Dublin, Ierland.