Genaaid: UFC-ster McGregor kan fluiten naar titelgevecht – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Genaaid: UFC-ster McGregor kan fluiten naar titelgevecht

Genaaid: UFC-ster McGregor kan fluiten naar titelgevecht

Genaaid: UFC-ster Conor McGregor kan fluiten naar titelgevecht

Khabib Nurmagomedov is definitief met pensioen, was er nog hoop dat de UFC-lichtgewicht kampioen terug zou keren, dan is deze vandaag de grond in geboord. De UFC maakt vandaag via haar president Dana White bekend, dat de Rus definitief zijn MMA-handschoenen aan de wilgen hangt.

Het hing al een tijd in de lucht dat Khabib er echt mee zou stoppen. Vorig jaar kondigde de Rus aan te stoppen en deed een belofte aan zijn moeder nooit meer te vechten. Khabib is duidelijk een man van zijn woord en heeft in een gesprek met White duidelijk gemaakt, dat het genoeg is geweest.

Met het definitieve vertrek van Khabib is de wereldtitel van de vacant. Veel UFC-fans hadden verwacht dat de eerste in lijn de Ierse UFC-ster Conor McGregor zou zijn. Echter werd vrijwel direct na de pensioen aankondiging duidelijk dat twee andere vechters om de titel van Khabib zullen strijden. Dit tegen de zin van de McGregor fans, die vinden dat de Ier genaaid wordt en dit op social media dan ook laten blijken.

Effe niet

Charles Oliveira en de voormalige Bellator MMA kampioen Michael Chandler hebben de eer om uit te vechten wie de nieuwe kampioen wordt. Detail is dat Chandler slechts een keer voor de UFC in de kooi stond, maar een brute overwinning boekte. Chandler versloeg Dan Hooker afgelopen januari via een knock-out, die hem ook nog eens een dikke bonus opleverde.

Het mag duidelijk zijn dat McGregor die al was weggezakt op de rankings voorlopig geen titelkans krijgt. Wel staat de Ier in de steigers om een derde gevecht aan te gaan met Dustin Poirier deze zomer. Mocht McGregor die recentelijk verloor van Poirier, het aankomende gevecht met de Amerikaan winnen, dan zou er misschien een kans zijn op de titel, tegen Oliveira of Chandler.

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page