Francis Ngannou’s stootkracht is als ‘aangereden worden door een auto’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Francis Ngannou’s stootkracht is als ‘aangereden worden door een auto’

Francis Ngannou’s stootkracht is als ‘aangereden worden door een auto’

Dana White, de grote baas van de UFC bevestigt dat Francis Ngannou stootkracht hetzelfde is als ‘aangereden worden door een auto’. Vooruitlopend op het langverwachte gevecht van Ngannou met Stipe Miocic bij UFC 260 zaterdag, had Dana White niets dan lof voor de enorme kracht van de vechter.

Velen herinneren zich nog dat Ngannou het wereldrecord heeft voor de zwaarste stoot ooit gemeten. De Kameroense-Franse jager noteerde een stoot van 129.161 eenheden, waarmee hij het record verbrak dat eerder werd gehouden door de Nederlands-Surinaamse kickbokser Tyrone Spong.

Knock-out koning

Zijn snelheidsvermogen bereikte ook 51.064 foot pounds / per seconde, wat gelijk is aan het vermogen van een gezinsauto van normale grootte. ,,Francis is een man met het wereldrecord voor de krachtigste stoot. Zijn stoten zijn gelijk aan 96 pk”, zegt White. ,,Dat is gelijk aan geraakt worden door een Ford Escort, holy s ** t. “

Ngannou kreeg menig rivaal knock-out, waaronder de Surinamer Jairzinho Rozenstruik die nooit de bel van de eerste ronde haalde. Ook de Nederlandse MMA-legende Alistair Overeem maakte hardhandig kennis met de krachtige Fransman. Zaterdag staat Ngannou in de herkansing tegen Miocic, als daar de knock-out valt mag Ngannou zich de nieuwe UFC zwaargewicht kampioen noemen.

Bekijk ook

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page