Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Fedor Emelianenko is niet onder de indruk van Conor McGregor

Fedor Emelianenko is niet onder de indruk van Conor McGregor

Fedor Emelianenko is een van de iconische strijders in de geschiedenis van MMA. Hij deelde afgelopen week zijn mening over Conor McGregor en was niet bepaald zachtzinnig in zijn uitspraken.

Naast Ben Askren werd Fedor Emelianenko lange tijd beschouwd als een van de grootste actieve MMA-vechters die nog nooit in de UFC hadden gevochten. Nu Askren eindelijk heeft getekend met ’s werelds grootste MMA-organisatie, is Emelianenko nog steeds een ster bij Bellator.

Veel fans denken dat hij de beste zwaargewicht is die ooit in MMA heeft gevochten. De voormalige PRIDE zwaargewicht-kampioen vecht dit weekend tegen Ryan Bader voor het vacante Bellator-zwaargewichtkampioenschap.

Geen favoriet

Emelianenko is de underdog, maar het zou geen enorme verrassing zijn als hij wel zou winnen.Fedor werd eerder afgelopen week geïnterviewd.

Hij had een aantal fascinerende opmerkingen, inclusief een signaal dat hij in de zeer nabije toekomst met pensioen zal gaan. Hij richtte zich ook op Conor McGregor, en diens capriolen waar hij zelf geen tijd voor heeft.

Onozelheden

Het is niet verrassend dat Fedor niet echt veel tijd heeft voor de verbale uitspattingen van Conor McGregor. De Russische legende is nooit iemand geweest die zijn tegenstanders beledigde, hij gaf er de voorkeur aan zijn handen het woord te laten doen. Ook kent hij, vanwege zijn sambo-achtergrond, Khabib en zijn vader Abdulmanap vrij goed. Hij had dit te zeggen tegen RT.com:

“Persoonlijk vind ik het niet leuk wat McGregor aan het doen is. Hij moet moet wat vaker op zin woorden letten. Khabib had de microfoon moeten nemen om tegen McGregor aan te geven zijn mond te houden. “

Vaardigheden

Fedor kan de man misschien niet respecteren, maar hij waardeert de vechter in McGregor wel. Hij is een praktische man en erkent dat McGregor een intelligente atleet is en een zeer ervaren vechter. Dit is een feit dat vaak over het hoofd wordt gezien door fans. Emelianenko zegt dan ook:

“Als persoon ken ik hem praktisch niet. Ik heb hem ontmoet, we hebben wel eens met elkaar gesproken. Ik kreeg de indruk dat hij een gecultiveerde, positieve vechter is. Als een sportman is hij een UFC-kampioen van een hoog niveau. “

Met pensioen

Als je een fan bent van Fedor, wil je dit weekend zijn gevecht met Bader niet missen. Beiden vechten voor het zwaargewicht kampioenschap van Bellator. Hij heeft aangegeven dat hij bijna aan het einde van zijn carrière is.

Het zou dan ook geen verrassing zijn als hij zijn pensioen aankondigt als verliest tegen zijn Amerikaanse tegenstander.

Bekijk ook

FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

Een ruime meerderheid denkt dat Nederlanders fitter (92,6%) en gelukkiger (89,3%) worden als de sportscholen ...

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars is een van de bekendste Nederlandse kickboksers. De meervoudig kampioen staat onder contract ...

VIDEO: MMA-kampioen trapt been rivaal gruwelijk doormidden

Dean Maxwell die afgelopen zaterdag meedeed aan het Urban Fight Night 24 in Milsons Point, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page