Eddie Alvarez en Demetrious Johnson debuteren in maart bij ONE Championship - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Eddie Alvarez en Demetrious Johnson debuteren in maart bij ONE Championship

Eddie Alvarez en Demetrious Johnson debuteren in maart bij ONE Championship


Demetrious Johnson en Eddie Alvarez (screenshot YouTube)

Voormalig UFC-kampioenen Eddie Alvarez en Demetrious Johnson hebben hun eerste gevechten bij ONE Championship geboekt op een vechtkaart die ook drie titelvluchten op één dezelfde event zal bevatten. ONE Championship gaat hiermee misschien de meest ambitieuze show in de geschiedenis neerzetten.

De twee voormalige UFC-kampioenen tekenden kort geleden bij de uit Azië afkomstige promotor en hun tegenstanders voor het debuut op 31 maart in Ryogoku Kokugikan in Tokio (Japan) zijn ook al bekend.

Alvarez zal het na zijn titeloverwinningen bij UFC en Bellator voor zijn ONE-debuut opnemen tegen de Rus Timofey Nastyuhkin. Nastyuhkin heeft een score van 3-3 voor zijn afgelopen zes gevechten, maar hij staat bekend om zijn wrede knock-out kracht, inclusief een verwoestende zege over de huidige ONE lichtgewicht kampioen Eduard Folayang in 2014.

Opvallend

Ondertussen zal ook Johnson in maart zijn debuut maken nadat hij onderdeel was van een historische ruil (Ben Askren, die nu bij UFC vecht) die hem bij ONE Championship deed belanden. Johnson zal het opnemen tegen topvlieggewicht prospect Yuya “Little Piranha” Wakamatsu, die een gemiddelde score heeft van  10-3 maar zijn eerste wedstrijd bij ONE verloor.

Die twee gevechten zijn misschien wel het meest opvallend voor het  Amerikaanse publiek, maar de hele vechtkaart is goed gevuld, inclusief drie titelgevechten. Deze vechtkaart is tevens ook debuut voor ONE Championship in Japan.

Titelgevechten

ONE dames strawweight kampioen Xiong Jing Nan zal het opnemen tegen atomweight kampioen Angela Lee in het hoofdgevecht op de kaart. Lee zou in eerste instantie in november al vechten tegen Xiong maar een blessure gooide roet in het eten. Nu krijgt ze de kans om kampioen te worden in twee divisies door het op te nemen tegen Xiong.

Regerend light heavyweight en middleweight kampioen Aung La N Sang neemt het in een rematch op tegen Ken Hasegawa na een van de beste gevechten in 2018. Aung La N Sang verdiende uiteindelijk een hard bevochten vijfde ronde knock-out, maar Hasegawa zal op zoek zijn naar wraak,  als ze elkaar in maart tegenkomen voor het gevecht om de middengewicht titel.

De laatste

Als laatste titelgevecht zal lightweigh kampioen Eduard Folayang in een rematch vechten tegen Shinya Aoki, na hun eerste gevecht in 2016. Toen veroverde Folayang de titel door middel van een knock-out in de derde ronde. Aoki zal er alles aan doen om in maart de titel terug te pakken.

Bekijk ook

Gratis shoppen in vechtsportwinkel! Ondernemer opent zijn deuren

De vechtsport ondernemer kwam een paar weken geleden met het lumineuze idee

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page