De UFC krijgt er stevige concurrentie bij door nieuwe MMA organisatie - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / De UFC krijgt er stevige concurrentie bij door nieuwe MMA organisatie

De UFC krijgt er stevige concurrentie bij door nieuwe MMA organisatie

Enige tijd geleden rapporteerden we dat UFC-president Dana White de boks business in de toekomst graag zou willen opschudden. Nu hebben we een omgekeerde situatie. Oscar de la Hoya, een van de meest succesvolle en beroemde boksers van het recente verleden, treedt toe tot de MMA-business. Met de “Golden Boy Promotions”, zal de meervoudig wereldkampioen en momenteel zeer succesvolle bokspromotor zal waarschijnlijk in november aanstaande een MMA evenement organiseren.

De la Hoya’s promotor bedrijf in de California State Athletic Commission (CSAC) heeft een aanvraag ingediend voor de implementatie van een mixed martial arts toernooi op 24 november 2018 in Inglewood. De aanvraag is nog niet bevestigd, maar de CSAC is van plan het evenement goed te keuren volgens de algemeen directeur Andy Foster.

Twee MMA-veteranen in het main event

De aanvraag bij de CSAC stelt dat niemand minder dan Chuck Liddell en Tito Ortiz elkaar in het hoofdgevecht zullen ontmoeten. De voormalige UFC licht zwaargewicht kampioenen hadden tegen elkaar al twee keer gevochten. In 2004 op UFC 47 en in 2006 op 66e editie. In beide gevechten sloeg de nu 48-jarige Liddell zijn tegenstander knock-out. Maar nu zien de kansen voor Ortiz, althans op papier, er beter uit. Want Liddell had zijn laatste gevecht op UFC 115 in juni 2010 afgerond en ging sindsdien vervolgens met pensioen.

De 43-jarige Ortiz versloeg in januari 2017 Chael Sonnen tijdens Bellator 170 in de eerste ronde. De voorgaande jaren was Ortiz, ook bekend onder zijn artiestennaam “The Huntington Beach Bad Boy”, min of meer actief. Het is duidelijk dat de twee MMA pioniers flink zullen moeten trainen om in vorm te komen, maar hun legendarische status kan vele toeschouwers te trekken.

“Ik word ziek als ik de huidige salarissen in MMA zie”

De la Hoya zei dit enige tijd geleden toen hij voor het eerst sprak over zijn eigen MMA-evenement. De voormalige bokser van wereldklasse had felle kritiek op de huidige beloning van MMA-vechters, inclusief die in de UFC. “Binnenkort zal ik de wereld van de MMA betreden om er zeker van te zijn dat deze vechters goed worden betaald. We riskeren ons leven in de ring, dus vechters moeten daar een enorme compensatie voor krijgen ”

Nieuwe concurrent voor de UFC?

Zal De la Hoya zijn belofte nakomen? De financiële middelen ontbreken niet. Mocht het “MMA debuut” een succes worden, dan hebben we waarschijnlijk een concurrent voor de gevestigde organisaties zoals Bellator en zelfs de UFC. En de marktleider is al lang bekritiseerd door veel vechters vanwege de slechte compensatiestructuur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Great meeting with @chuckliddell today. Big things coming @goldenboyboxing #MMA #GBP

Een bericht gedeeld door Oscar De La Hoya (@oscardelahoya) op

Bekijk ook

Rematch: Prochazka vs Teixeira UFC titelgevecht rond

Rematch: Prochazka vs Teixeira UFC titelgevecht rond

Prochazka en Teixeira zijn mondeling overeengekomen

Glory kampioen Robin van Roosmalen stopt met kickboksen

Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Robin Roosmalen keert niet meer terug naar de kickboksring.

Rico moet tegen Plazibat! 'Glory moet belofte inlossen'

Rico moet tegen Plazibat vechten! ‘Glory moet belofte inlossen’ (video)

Het gevecht moet wel ergens over gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page