'De moslim Conor McGregor'? UFC'er krijgt veel lof na overwinning - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘De moslim Conor McGregor’? UFC’er krijgt veel lof na overwinning

‘De moslim Conor McGregor’? UFC’er krijgt veel lof na overwinning

Is Khamzat Chimaev de moslim Conor McGregor? De vechter keerde afgelopen weekend terug van een lange gedwongen onderbreking door COVID-19. Chimaev zorgde ervoor iedereen eraan te herinneren dat hij een van de gevaarlijkste vechters is die momenteel bij de UFC vecht.

Oorspronkelijk in Tsjetsjenië geboren, vecht Chimaev vanuit Zweden. De knokker is een echte sensatie en wordt vergeleken met de Ierse superster Conor McGregor, niet dat Chimaev daar blij mee is want hij haat de Ier en vloog zelfs eens naar Ierland, in een poging deze te ontmoeten en in elkaar te slaan.

Afgelopen weekend liet Chimaev zien wat hij in zich heeft en kneep zijn Chinese tegenstander Li knock-out. Iemand die meer dan de meesten weet over MMA-talent en wat er nodig is om een ​​UFC-kampioen te worden, is de Amerikaanse Topteam-oprichter Dan Lambert in zijn podcast prijst hij Chimaev dan ook.

Lekker knokken

,,Hij is de moslim Conor McGregor”, zei Lambert. ,,Hij kreeg een hoop hype en een hoop gepraat na een paar snelle ommekeer gevechten. De man ziet eruit alsof hij een gekke vaardigheden heeft, maar laten we hem eens zien vechten tegen een goed iemand. Hij heeft nog niet echt hard gevochten. “

Zelfs vóór de overwinning op Li was UFC-president Dana White duidelijk in zijn verklaring dat hij voelde dat Chimaev voorbestemd was voor grootsheid in de UFC. Sinds die overwinning heeft White nagedacht over de mogelijkheid om zijn nieuwste ster te matchen met legende Nate Diaz.

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Ook op YouTube is de atleet razend populair en dagelijks groeit het aantal volgers met de dag

Beste Kickbokser ooit keert terug naar de ring: ‘275 gevechten’

De Thai die even berucht als beroemd is vocht zijn laatste wedstrijd in oktober 2019

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: ‘Studenten inspireren’

Het gevecht maakt deel uit van een reeks MMA-competities

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page