Boksbond helpt bij legaliseren MMA-wedstrijden Nieuws
Nieuws

Boksbond helpt bij legaliseren MMA-wedstrijden

Boksbond helpt bij legaliseren MMA-wedstrijden
Boksbond helpt bij legaliseren MMA-wedstrijden

De legalisering van Mixed Martial Arts (MMA) in Frankrijk zal worden begeleid door de France Boxing Federation .

Dinsdag kondigde de Franse minister van Sport Roxana Maracineanu aan, dat ze ervoor heeft gekozen om de France Boxing Federation, de mogelijkheid te geven toezicht te houden op MMA in Frankrijk en deze in de beste omstandigheden te laten ontwikkelen.

Deze beslissing om het beheer van de ontwikkeling van MMA toe te wijzen aan de FFB, is echter slechts tijdelijk en alles zal binnen een jaar geëvalueerd worden, het zal dan nodig zijn om te bepalen of de FFB aan blijft of dat de MMA een eigen federatie krijgt.

Eindelijk legaal

De Worstelfederatie was ook in de race, maar haar budgettaire problemen gooide roet in het eten en dit is de belangrijkste reden waarom uiteindelijk de FFB werd aangewezen.

Volgens de minister zullen MMA-wedstrijden dit jaar legaal worden, maar zij gaf nog geen vaste datum. Anderzijds moeten de vecht licenties voor professionele vechters beschikbaar zijn vanaf september 2020.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws