Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere MMA-handschoenen Nieuws
Nieuws

Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere MMA-handschoenen

Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere MMA-handschoenen

UFC-vechters vragen om nieuwe handschoenen na het laatste 'oogprik incident' van afgelopen zaterdag tijdens UFC Vegas 21. Belal Muhammad werd in zijn oog geprikt door Leon Edwards en liep een vervelend blessure op.

Het gevecht tussen Muhammad en Edwards werd direct gestaakt. Andere MMA-handschoenen zouden moeten voorkomen, dat de gevaarlijke veel voorkomende vingers in een oog plaatsvinden. Het blijkt dat een ontwerpfout in de handschoenen van de UFC de kans vergroot dat ze zich voordoen.

Er is een behoorlijk schokkende foto van de fotograaf aan de kooi waarop de oogleden van Belal worden getoond die open gedrukt zijn. Waarbij de hele voorkant van zijn oogbal zichtbaar is. Dit soort situaties moeten voorkomen worden vinden de vechters, die dan ook geen risico op permanente blindheid meer willen lopen.

Dood spoor

UFC-vechter Aljamain Sterling verwijst naar ONX-handschoenen ontworpen door MMA-coach Trevor Wittman. Het ontwerp zou veiliger zijn omdat deze een gebogen knokkel ontwerp bevatten. Maar ook een groot aantal andere verbeteringen bevatten die de handen en polsen van een vechter veilig houden tijdens trainingen en gevechten.

Echter is de kans niet groot dat de UFC de ONX-handschoenen zal gaan gebruiken. Wittman al contact gehad met de UFC over het gebruik van zijn ONX-handschoenen, problemen met UFC-advocaten die het patent voor de handschoen willen toe eigenen zorgde er voor dat de onderhandelingen op een doodspoor uitliepen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws