Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere MMA-handschoenen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere MMA-handschoenen

Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere MMA-handschoenen

Blind gestoken: UFC-vechters vragen om andere handschoenen

UFC-vechters vragen om nieuwe handschoenen na het laatste ‘oogprik incident’ van afgelopen zaterdag tijdens UFC Vegas 21. Belal Muhammad werd in zijn oog geprikt door Leon Edwards en liep een vervelend blessure op.

Het gevecht tussen Muhammad en Edwards werd direct gestaakt. Andere MMA-handschoenen zouden moeten voorkomen, dat de gevaarlijke veel voorkomende vingers in een oog plaatsvinden. Het blijkt dat een ontwerpfout in de handschoenen van de UFC de kans vergroot dat ze zich voordoen.

Er is een behoorlijk schokkende foto van de fotograaf aan de kooi waarop de oogleden van Belal worden getoond die open gedrukt zijn. Waarbij de hele voorkant van zijn oogbal zichtbaar is. Dit soort situaties moeten voorkomen worden vinden de vechters, die dan ook geen risico op permanente blindheid meer willen lopen.

Dood spoor

UFC-vechter Aljamain Sterling verwijst naar ONX-handschoenen ontworpen door MMA-coach Trevor Wittman. Het ontwerp zou veiliger zijn omdat deze een gebogen knokkel ontwerp bevatten. Maar ook een groot aantal andere verbeteringen bevatten die de handen en polsen van een vechter veilig houden tijdens trainingen en gevechten.

Links de ONX-Handschoenen en rechts die van de UFC

Echter is de kans niet groot dat de UFC de ONX-handschoenen zal gaan gebruiken. Wittman al contact gehad met de UFC over het gebruik van zijn ONX-handschoenen, problemen met UFC-advocaten die het patent voor de handschoen willen toe eigenen zorgde er voor dat de onderhandelingen op een doodspoor uitliepen.

Bekijk ook

Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: ‘Niets is zeker’

Artem Vakhitov, de Russische voormalig Glory lichtzwaargewicht kampioen is gespot bij de UFC

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page