BLIJF THUIS: Bekende MMA-vechter getroffen door coronavirus – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / BLIJF THUIS: Bekende MMA-vechter getroffen door coronavirus

BLIJF THUIS: Bekende MMA-vechter getroffen door coronavirus

Foto Twitter

Gezien de huidige noodsituatie in Italië was het slechts een kwestie van tijd voordat een van de MMA-vechters van het land besmet zou raken door COVID-19.

Italië is een van de landen met de ergste uitbraken van het coronavirus, met meer dan 50.000 gedocumenteerde gevallen en meer dan 4.000 doden op het moment van schrijven. Op zaterdagochtend kondigde Cage Warriors-veteraan Cristian Binda op zijn privé Facebook-pagina aan dat hij positief op coronavirus testte nadat hij op de intensive care was opgenomen.

De 42-jarige vechter voelt zich nu beter en hij deelde een update over zijn gezondheidssituatie. “Hallo allemaal, ik wil iedereen een beetje geruststellen, omdat ik me nu een beetje beter voel’, schreef Binda. “Samenvattend: na [negen] dagen hoge koorts en hoesten raakte mijn adem op en moest ik naar het ziekenhuis. De artsen vonden meerdere ontstekingshaarden van longontsteking, en de test is duidelijk positief voor COVID-19.

Ik kom terug

Nu zal ik proberen weer op het goede spoor te komen en sterker terug te komen dan voorheen. Maar het belangrijkste: het is geen grap! BLIJF THUIS! Ik lag de hele nacht op de intensive care in Como en het is erger dan een van Dante’s kringen van de hel. De situatie was hartverscheurend! Blijf thuis en we komen hier wel uit.”

Binda (11-10) wordt beschouwd als een van de MMA-pioniers in Italië. Hij begon te vechten in 2006 en zijn pad bracht hem naar grote Europese MMA-promoties zoals Cage Warriors, Cage Rage en Venator Fighting Championship.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page