Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Bellator-vechter Michael Page: ‘Ik verdien minder omdat ik zwart ben’

Bellator-vechter Michael Page: ‘Ik verdien minder omdat ik zwart ben’

Michael Page Gefrustreerd Door Recente Bellator Behandeling

Volgens Bellator-vechter Michael Page wordt er onderscheidt gemaakt in de kansen tussen blanke en zwarte MMA-vechters.

Page is een Engelse MMA-vechter die 14 overwinningen op zijn naam heeft staan. Hij heeft slechts 1 verlies; een brute knock-out uitgedeeld door Douglas Lima in zijn laatste gevecht op Bellator 221. Page is een van de meest populaire vechters op het Bellator-rooster.

In een interview met Metro zegt Page: “Ik heb echt het gevoel dat als ik een blanke vechter met dezelfde talenten was, ik meer steun en geld zou hebben.”

Voorrang

Page zegt dat hij geen racisme heeft ervaren van fans of vechtpromotors, maar hij gelooft dat blanke atleten meer gewaardeerd worden dan hun zwarte tegenhangers.

“Er zouden meer mensen en bedrijven zijn die in mij willen investeren als ik niet zwart was. Maar nogmaals, ik zie dat niet als racistisch. Geld praat en de blanke man steunen is lucratiever dan de zwarte vechter. “

Politiek spel

“Als Engelse vechter vind ik het moeilijk om promotie te krijgen,” zei hij. “Als een zwarte Engelse vechter is het nog moeilijker. Cultuur maakt deel uit van de politiek en politiek maakt deel uit van de sport. “

Page beweert dat MMA vergelijkbaar is met andere sporten zoals voetbal, waar vechters zoals Raheem Sterling worden gediscrimineerd op basis van hun race. Hij gelooft dat dit geen topprioriteit is voor sportorganisaties.

Bekijk ook

BREAKING: UFC kampioen Henry Cejudo vs Jose Aldo op UFC 250

UFC President Dana White

Volgende gevecht Conor McGregor gepland voor de zomer

Conor McGregor heeft mogelijk zijn volgende tegenstander

UFC-VECHTER: ‘Het gaat niet goed met mij’

De voormalige strogewicht uitdager