Home / Nieuws / MMA NIEUWS / BELLATOR MILAAN: Costello van Steenis verslaat Fabian Edwards

BELLATOR MILAAN: Costello van Steenis verslaat Fabian Edwards

Tijdens het eerste event in de Bellator MMA European series zaterdag in Milaan versloeg Costello van Steenis tegenstander Fabian Edwards.

De eerste ronde van de wedstrijd leek in het voordeel uit te pakken voor Edwards. Toch bleef Van Steenis doorpakken en in de laatste 10 seconden gaf hij alles.

In de tweede ronde die duidelijk voor de Nederlander Van Steenis was, kreeg Edwards het moeilijk doordat hij Van Steenis op zich kreeg in het grondgevecht. De derde ronde was erg spannend en leek het gelijk op te gaan.

Zware blessure

In de laatste seconden leek Edwards te domineren. Toch werd Van Steenis uitgeroepen tot winnaar via split decision. In het interview na het gevecht vertelde Van Steenis dat hij met een flinke blessure vocht. “We hadden bijna afgezegd. Ik kon niet eens mijn tanden poetsen,”aldus Van Steenis.

Ook de trainers van Van Steenis bevestigde dat de topvechter met een zware blessure de kooi in ging. “Hij heeft vier weken lang niet optimaal met zijn rechterarm kunnen trainen. We hebben overwogen het niet door te laten gaan. ” Toch stapte The Spaniard” de kooi in en boekte winst. Een top prestatie van de Vlaardinger.

Bekijk ook

ONE INSIDE THE MATRIX II: Pieter Buist treft sterke Rus

De Nederlandse MMA-vechter Pieter Buist keert terug in de kooi bij ONE Championship op 6 ...

TARIK KHBABEZ: ‘Ik kom voor Rico Verhoeven en Badr Hari’

Vrijdag maakte Glory Kickboxing bekend dat voormalige ONE Championship vechter Tarik Khbabez bij de organisatie ...

Dit zijn de rijkste sporters van de laatste jaren

Dat de absolute topsporters van de wereld jaarlijks tientallen miljoenen verdienen met hun sport is ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page