Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Anthony Engelen’s weg naar de top bij ONE Championship

Anthony Engelen’s weg naar de top bij ONE Championship

Anthony Engelen's weg naar de top bij ONE Championship
Foto: ONE Championship

Hij is razend populair in Azië, de Nederlandse MMA-vechter Anthony Engelen.

Woonachtig in Jakarta, Indonesia is Engelen een van de grote sterren bij het snel groeiende ONE Championship. Op zondag 31 maart maakt hij zijn opwachting tegen Gary Tonon tijdens het debuut van ONE in Tokyo, Japan.

De weg die Engelen ging om op het grootste podium te kunnen vechten was niet altijd zonder hobbels. Op de site van ONE verteld hij in een interview hoe het hem verging.

Veel ervaring

Zo meld hij dat op school veel gepest te zijn en dat dit een van de redenen was om aan vechtsport te gaan doen. Ook was hij een groot fan van Bruce Lee en andere bekende vechter/acteurs. Hij deed aan Taekwondo, Muay Thai, Kickboksen en stapte vervolgens naar het MMA, met veel succes.

LEES HIER: het volledige interview met Anthony Engelen

Hij nam kort afscheid van ONE, maar keerde terug hij zegt hierover: “het is allemaal een mooi avontuur, met ups en downs. Het belangrijkste is dat ik mij goed voel bij ONE. ” Zondag zal Engelen kunnen laten zien wat hij in huis heeft tegen Tonon, in wat geen boswandeling zal worden.

Bekijk ook

Bevestigt: Robert Whittaker vs. Israël Adesanya op UFC 243

Het lijkt erop dat de langverwachte strijd tussen Whittaker (20-4 MMA, 11-2 UFC) en Adesanya (17-0 MMA, 6) -0 UFC), de headliner van het UFC 243 event zal zijn.

MMA-vechter Reinier de Ridder: Kans op ONE Championship titel

Als het aan ONE Championship ligt krijgt de Nederlandse MMA-vechter Reinier de Ridder binnen afzienbare tijd een kans op de wereldtitel.

UFC-wereldkampioen Henry Cejudo beland in ziekenhuis

De sinds kort UFC-wereldkampioen in twee gewichtklassen, Henry Cejudo is opgenomen in het ziekenhuis.