Alistair Overeem zal de winst pakken op UFC Las Vegas 9 MMA Nieuws
MMA Nieuws

Alistair Overeem zal de winst pakken op UFC Las Vegas 9

Alistair Overeem zal de winst pakken op UFC Las Vegas 9
Alistair Overeem zal de winst pakken op UFC Las Vegas 9

Zwaargewicht Alistair Overeem zal aankomende nacht zijn gevecht met Augusto Sakai aangaan. Zal de Nederlanders zegevieren?

Overeem is een ware legende te noemen die herrees uit een verliesreeks. in 2018 leed hij twee opeenvolgende brute knock-out verliezen. Critici zeiden dat "The Reem" was afgeschreven, maar zaten ver naast de waarheid. Inmiddels is Overeem 40 jaar oud maar nog lang niet klaar met vechten.

Met een drietal recentelijke overwinningen in vier gevechten gaat hij nog een keer voor de UFC titelkans. Aan de andere kant moet Sakai nog een nederlaag ervaren in zijn UFC-carrière. Hoewel hij met tegenslagen te maken heeft gehad. Zijn winstrecord geeft hem het recht met Overeem vannacht in de headliner te staan in Las Vegas.

Goed opletten

Dit is een vreemde stilistische match voor Overeem. Sakai zijn bokskwaliteiten zijn niet extreem goed, Overeem moet deze kunnen pareren, maar Sakai heeft vuisten van staal en een ijzeren kin en heeft hij maar één kans in 25 minuten nodig. Terwijl Overeem bekend staat om zijn incidentele concentratieverlies.

Ervan uitgaande dat Overeem gefocust kan blijven, zou het niet al te moeilijk moeten zijn om Sakai de loef af te steken. Sakai is veel langzamer dan andere vechters waar tegen Overeem stond. De Nederlander zijn strategie om trappen plaatsen en vervolgens weg te bewegen of clinchen zou goed moeten werken.

Harde vechter

Deze Dutch style of fighting heeft Overeem uit het kickboksen meegenomen naar het MMA-vechten. In de kern draait zijn spel om nauwkeurigheid en meedogenloze kracht. Overeem kan grote schade aanrichten met trappen en counters. En in de clinch is hij vaak meedogenloos.

Sakai zou geen al te harde noot moeten zijn voor Overeem om te kraken. Ook is van Sakai in het verleden gebleken dat hij in het worstelen een paar issues heeft. Dit gezegd hebbende lijkt het dat voor Overeem alle kaarten goed geschud zijn en hij de overwinning moet kunnen claimen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws