Alistair Overeem: 'Om goed te leren vechten moet je Nederland uit' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Alistair Overeem: ‘Om goed te leren vechten moet je Nederland uit’

Alistair Overeem: ‘Om goed te leren vechten moet je Nederland uit’

Alistair Overeem: 'Om goed te leren vechten moet je niet in Nederland zijn'

Alistair Overeem was afgelopen zondag gast bij Levels Fight League eerste evenement. De nieuwe Nederlandse MMA-organisatie hield haar eerste succesvolle evenement. Overeem werd gevraagd of hij advies had voor de amateur vechters die in de MMA-kooi stonden.

Ons land staat bekende om zijn hoge niveau van vechters in allerlei vecht disciplines. Overeem die zelf gerekend kan worden als een van de grootste die de MMA-wereld voortbracht heet een duidelijke kijk hoe meer talent zich kan ontwikkelen, maar dan moeten ze niet in Nederland zijn.

Een van de prijzen die in de wacht te slepen waren zondag tijdens LFL 1 was een trainingskamp in Canada. Overeem die na het evenement werd geïnterviewd ziet dit als een mooi kans. ,,Om echt goed te worden in MMA moet je simpelweg naar het buitenland”, zegt Overeem die uit ervaring spreekt.

In Nederland moet je niet zijn

Ook zoveel mogelijk vechten is van groot belang. ,,Een oude sensei van mij zei dat je zoveel mogelijk moet vechten. Dan blijf je op niveau, ook al was dat nu moeilijk met de coronapandemie, maar dat is ook een van de sleutels tot succes”, aldus Overeem.

Het LFL 1 gala liet zien dat er onder de Nederlandse amateurs veel talent zit met veel ‘knock-out’ power. Zo verbaasde Yannick van Dinther zijn rivaal met een stevige knie die hem naar droomland bracht. Als het aan Overeem ligt zal dit soort talenten dus buiten ons land zichzelf moeten ontwikkelen.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page