MMA: Demetrious Johnson tekent contract bij ONE Championship Nieuws
Nieuws

MMA: Demetrious Johnson tekent contract bij ONE Championship

MMA: Demetrious Johnson tekent contract bij ONE Championship
MMA: Demetrious Johnson tekent contract bij ONE Championship

Alom beschouwd als de beste vechtsportsporter van dit tijdperk, komt de 32-jarige Demetrious Johnson naar Azië om zijn ongelooflijke vaardigheden te demonstreren voor een nieuw legioen van waarderende fans.

"Hij is de meest dominante mixed martial arts-wereldkampioen in de geschiedenis en bezit het record voor het grootste aantal wereldtitel verdedigingen in UFC. Zijn buitengewone prestaties spreken voor zich, maar ik ben het meest onder de indruk van zijn karakter, zijn waarden en zijn levensverhaal. " aldus Chatri Sityodtong CEO van ONE die het nieuws bekent maakte.

Johnson begon zijn martial arts-reis als een succesvolle worstelaar op de middelbare school, en eindigde uiteindelijk als een van de top worstelaars in de staat Washington tijdens zijn junior en senior jaar. In 2007, twee jaar na zijn afstuderen, maakte hij de overstap naar mixed martial arts.

UFC

In 2012 werd Johnson de eerste UFC Flyweight World Champion en zijn greep op de titel was nergens anders in de sport ongeëvenaard. Hij had 11 opeenvolgende verdedigingen over een periode van zes jaar en versloeg zeven van zijn elite-level uitdagers. Johnson staat bekend als een vechter met misschien wel het meest complete repertoire van vaardigheden ooit in de kooi gezien.

Johnson heeft momenteel een professioneel record van 27-3-1, met vijf overwinningen via knock-out en 11 via submission en heeft hij ervoor gekozen om zichzelf te testen tegen nieuwe uitdagingen in Azië.

Nieky Holzken

ONE Flyweight World Champion Geje "Gravity" Eustaquio zal Johnson nauwlettend in de gaten houden, en Adriano Moraes, Kairat Akhmetov, Reece McLaren, Danny Kingad en Gianni Subba zijn allemaal potentiële rivalen voor de Amerikaan.

Johnson is de laatste in een reeks spraakmakende vechters die overstappen naar ONE Championship, waaronder meervoudig wereldkampioen Eddie Alvarez en top kickbokser Nieky Holzken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws