'Mis deze gevechten niet! Kijk 18 december Nieuws
Nieuws

'Mis deze gevechten niet! Kijk 18 december

'Mis deze gevechten niet! Kijk 18 december

TOPDOG FC is een vechtsport organisatie van Russische makelij, net als alles wat uit Rusland komt is het extreem, hard en innoverend. De gevechten zijn bruut en recentelijk kondigde de organisatie aan blote vuist gevechten te gaan houden.

Top Dog Fighting Championship (Top Dog, TDFC) is een Russische sportorganisatie gevestigd in Moskou. Op 27 december 2019 hield het zijn debuut toernooi, waarvan de officiële aankondiging op 6 januari 2020 plaatsvond, samen met de opening van het YouTube-kanaal.

Het is de eerste sportorganisatie in Rusland die gespecialiseerd is in vechten met blote vuisten en het voor elkaar kreeg dit legaal te organiseren. Op 23 november jl. hield de Russian Boxing Federation een persconferentie, waarop bekend werd gemaakt dat vuistgevechten ook wel bekend als 'Bare Knuckle', erkend werd als een sportdiscipline.

President Poetin

Vanaf 1 december dit jaar zullen onder auspiciën van de Russian Boxing Federation de blote vuistgevechten worden gehouden, op 18 december vindt dan ook het eerste evenement plaats in Moskou. Geruchten gaan dat de Russische president Poetin aanwezig zal zijn die de vechtsport een warm hart toedraagt.

Wat zijn de regels? Er wordt gevochten over 3 ronden van 2 minuten (in een kampioen gevecht 5 ronden van 2 minuten). Nadat een vechter is neergehaald, heeft deze 10 seconden om op te staan. Geen worstelen op de grond, geen trappen of ellebogen en spining backfists. Slaan met open handpalmen is wel toegestaan. De gevechten worden op YouTube en de social media kanalen van TOPDOG uitgezonden, inschakelen dus op 18 december.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws