MeToo Chantage! Boksicoon beschuldigd van seksueel misbruik door 2 vrouwen
Home / Nieuws / MeToo Chantage! Boksicoon beschuldigd van seksueel misbruik door 2 vrouwen

MeToo Chantage! Boksicoon beschuldigd van seksueel misbruik door 2 vrouwen

MeToo Chantage! Boksicoon beschuldigd van seksueel misbruik door 2 vrouwen

George Foreman voormalig zwaargewicht bokskampioen, heeft onthuld dat hij wordt geconfronteerd met beschuldigingen van seksueel misbruik door twee vrouwen. De vrouwen, die niet zijn geïdentificeerd, beweerden in de jaren zeventig te zijn misbruikt door de ex-bokser.

De legendarische voormalige Amerikaanse bokser, nu 73 jaar oud, ontkent de beschuldigingen en zegt dat het om een ​​chantage poging gaat. Foreman heeft een verklaring vrijgegeven waarin hij aankondigt dat de beschuldigingen tegen hem zijn geuit.

Ontken alles

,,De afgelopen zes maanden hebben twee vrouwen geprobeerd om mij en mijn familie miljoenen dollars af te persen. Ze beweren ten onrechte dat ik ze meer dan 45 jaar geleden in de jaren zeventig seksueel heb misbruikt. Ik ontken deze beschuldigingen onvermurwbaar en categorisch”, zei Foreman in een verklaring aan The Post.

“De trots op mijn reputatie betekent evenveel voor mij als mijn sportprestaties, en ik zal me niet laten intimideren door ongegronde bedreigingen en leugens. Ik word en zal altijd geleid worden door mijn geloof en vertrouwen in God. Ik zal samenwerken met mijn advocaten om het plan van mijn aanklagers volledig en naar waarheid bloot te leggen en mezelf in de rechtbank te verdedigen. Ik kies niet voor ruzies, maar ik loop er ook niet voor weg.”

Geen wegloper

Met een professioneel record van 76-5 met 68 knock-outs, leverde Foreman’s carrière hem een ​​reputatie op als een van de meest angstaanjagende boksers aller tijden. In 1974 verloor hij zijn wereldtitel aan Muhammad Ali tijdens het Rumble In The Jungle-evenement in Kinshasa, in de Democratische Republiek Congo.

Twintig jaar later werd hij de oudste man die ooit de wereldtitel in het zwaargewicht kampioenschap had, nadat hij op 45-jarige leeftijd Michael Moorer versloeg. Slechts een paar jaar later, in 1997, ging hij met pensioen, nadat hij bij meerderheid van stemmen verloor van Shannon Briggs.

In 2003 werd hij opgenomen in de International Boxing Hall of Fame. Foreman verdiende een fortuin in na zijn bokscarrière als ondernemer, met name van zijn gelijknamige BBQ grill, die hem naar verluidt meer dan $ 200 miljoen opleverde.

Bekijk ook

Kooivechter scoort 'TURBO' knock-out! 'Ronken op het canvas'

Kooivechter scoort ‘TURBO’ knock-out! ‘Ronken op het canvas’

Voordat de Rus het wist lag hij te ronken op het canvas

'Saltootje!' Boksicoon Lopez sloopt rivaal Campa in boksklassieker

‘Saltootje!’ Boksicoon Lopez sloopt rivaal Campa in boksklassieker

Hiermee maakte Lopez een succesvol debuut

Oude man slaat racist trein uit

Oude man slaat racist trein uit! ‘Vechten verleer je nooit’ (video)

De man werd gedwongen het heft in eigen handen te nemen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page