'Mes in de rug'! Vechtverbod Ben Saddik ingetrokken! Nieuws
Nieuws

'Mes in de rug'! Vechtverbod Ben Saddik ingetrokken!

'Mes in de rug'! Vechtverbod Ben Saddik ingetrokken!

Jamal Ben Saddik is van de zwarte lijst gehaald die opgesteld is door de Nederlandse Vechtsportautoriteit. De Belgisch-Marokkaanse topvechter staat gepland de ring in te gaan tegen Benny Adegbuyi, op 23 oktober tijdens Glory Collision 3.

Op de zwarte lijst van de Vechtsportautoriteit kwam de naam van Ben Saddik voor in verband met een lopend onderzoek van de Belgische justitie. De kickbokser werd eerder dit jaar opgepakt in een zaak rondom PGP telefoons die versleuteld berichten kunnen verzenden. Ben Saddik bracht een tijd door in de cel maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Ben Saddik mag vechten

Glory kondigde aan dat Ben Saddik in een herkansing wedstrijd met Adegbuyi te zien zal zijn. Maar omdat hij op de zwarte lijst stond, vroegen velen zich af wat er zou gebeuren. Een woordvoerder van Glory meldt onze redactie dat Ben Saddik inmiddels van de lijst af is.

,,De vechtsportautoriteit heeft in goed overleg met de verschillende betrokken partijen, Ben Saddik van de zwarte lijst afgehaald en heeft geen bezwaar om hem te laten vechten", meldt deze. Eerder had onze redactie een interview met de Nederlandse vechter Brian Hooi. Ook hij staat op de lijst omdat hij in het buitenland aan een blote vuist toernooi mee deed. Hooi reageert vandaag naar onze redactie.

Onzin gedoe

,,Ik heb nog steeds niets gehoord van de Vechtsportautoriteit. Ik wordt nu genegeerd, waarom ik er op sta is mij nog steeds een raadsel", zegt Hooi die aangeeft niet meer voor Nederland uit te willen komen als hij op de lijst blijft staan. ,,Het is een mes in mijn rug, als ik er niet afgehaald wordt kom ik niet meer voor dit land uit maar Curaçao."

,,Ik ben altijd voor Nederland de ring ingegaan, waar ik ook vocht. Dit is meten met twee maten. " Hooi die binnenkort zijn debuut maakt bij Bellator MMA, gaf in het interview ook aan een mannetje op de zaak te hebben zitten en overweegt stappen te nemen tegen de Vechtsportautoriteit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws