'Maffia praktijken'! Bellator debutant Brian Hooi over Vechtsportautoriteit Nieuws
Nieuws

'Maffia praktijken'! Bellator debutant Brian Hooi over Vechtsportautoriteit

'Maffia praktijken'! Bellator debutant Brian Hooi over Vechtsportautoriteit

Brian Hooi maakt 5 november zijn langverwachte debuut bij het Amerikaanse Bellator MMA. De Nederlander vecht in Dublin, Ierland. In ons land is hij echter op de zwarte lijst geplaatst door de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA), waar Hooi geen goed woord voor over heeft.

Dat Hooi zijn debuut maakt bij een van de grootste vechtsport organisaties is goed nieuws voor de vechter en de fans. De Nederlander ziet er dan ook naar uit om de MMA-kooi in te gaan. Vorig jaar zou het debuut al plaatsvinden, echter ging dit door alle corona perikelen niet door. In de tussentijd vocht Hooi in het buitenland als free Fighter en met de blote vuist onder andere bij King Of The Streets.

Dit zorgde ervoor dat Hooi op de zwarte lijst geplaatst werd met een verbod voor onbepaalde tijd om in eigen land te knokken. Hooi die via derden hierachter kwam heeft geen goed woord over voor de regulering instantie. ,,Het zijn maffia praktijken en totaal onbegrijpelijk", zegt Hooi. ,,Ik moet van anderen horen dat ik op die lijst sta. Ze (VA. red.), zijn te ver gegaan en bellen gewoon sportscholen op om mij niet toe te laten. "

We houden ze in de gaten

Volgens Hooi die overweegt om stappen te ondernemen als de VA zo doorgaat worden de sportscholen maar ook organisatoren van vechtsport evenementen zwaar onder druk gezet door de VA. ,,Ik heb er een mannetje op gezet zegt Hooi. ,,Die houdt het in de gaten en wellicht gaan we stappen ondernemen.

,,Het is toch te gek voor woorden, ik vocht in het buitenland den VA beweerd dat het evenement geen licentie had. Zij hebben geeneens contact opgenomen", aldus Hooi. Die ook zegt nooit geregistreerd te zijn door de VA als vechter. Ook werd onlangs bekend dat de bekende Glory Kickbokser Jamal Ben Saddik op de zwarte lijst van de VA staat en een verbod om te vechten heeft. Bekijk het interview voor meer….

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws