Home / Nieuws / Mensen met een handicap hebben baadt bij vechtsporten

Mensen met een handicap hebben baadt bij vechtsporten

Hoe vechtsporten gehandicapten kunnen helpen ontwikkelen

Volgens de Harvard School of Public Health moeten kinderen een uur per dag lichamelijke activiteiten doen, gezonde volwassenen moeten minstens twee en een half uur per week trainen en senioren moeten minstens een uur per week aan de gang. Het uitvoeren van lichaamsbeweging is echter niet altijd makkelijk voor mensen met lichamelijke, cognitieve of ontwikkelingsstoornissen, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Gelukkig zijn er programma’s waarvan die mensen kunnen profiteren die extra aandacht nodig hebben tijdens hun trainingen.

Gehandicapten hebben baadt bij vechtsport

Gevechtssporten voor gehandicapten

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Wisconsin Stout stelt dat vechtsporten voordelig kunnen zijn voor mensen met alle bekwaamheden. Onderzoekers ondervraagde personen die een fysieke, cognitieve of ontwikkelingsongeschiktheid hadden om te ontdekken of de sport verminderde beperkingen heeft geassocieerd met de conditie, verbeterde levenskwaliteit en verhoogde zelfbeeld. Elke deelnemer had minstens een jaar ervaring met vechtsporten.

Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van de deelnemers een meer positieve houding over zichzelf had als gevolg van het leren van vechtsporten. Bovendien, 80 procent zei dat hun levenskwaliteit verbeterd was sinds hun opleiding. Wat de fysieke voordelen betreft, merkte de deelnemers op dat ze verbeteringen op een aantal gebieden ondervonden. De belangrijkste was de kracht (70 procent voelde zich sterker), meer uithoudingsvermogen (70 procent) en meer balans (65 procent).

Vechtsport en school kiezen

Uit de studie bleek dat vechtsporten zeker een voordeel kunnen hebben voor personen met een handicap, maar het is ook belangrijk om op te merken dat het soort training ze doen aangepast is. Of u of uw kind een handicap heeft, zoek dan sportscholen die specifiek tegemoet komen aan uw behoeften. De instructeur moet ervaring hebben met het trainen van individuen met uw conditie en bereid zijn u de een-op-één aandacht te geven die u nodig heeft. Verder vind je een klas die een tempo past dat past bij je comfortniveau.

Het vinden van de perfecte vechtsport school voor u of uw kind kan een beetje onderzoek vergen, maar de resultaten van het leven van een actieve levensstijl zijn de moeite waard.

Bekijk ook

MMA-vechter dood aangetroffen in hotelkamer

De 29-jarige MMA-vechter was in Chisinau, waar hij een wedstrijd had tegen Lilian Grosu.

Bokskampioen Wladimir Klitschko op zee aan dood ontsnapt

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko, werd gered door de Spaanse kustwacht nadat het luxe jacht waar hij aan boord was in brand vloog.

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife