MANAGER RICO VERHOEVEN: 'Rico of Badr bepalend voor je identiteit’ Nieuws
Nieuws

MANAGER RICO VERHOEVEN: 'Rico of Badr bepalend voor je identiteit’

MANAGER RICO VERHOEVEN: 'Rico of Badr bepalend voor je identiteit’
MANAGER RICO VERHOEVEN: 'Rico of Badr bepalend voor je identiteit’

In een interview maandag met de Volkskrant zegt Karim Erja, manager van Rico Verhoeven. "Door voor Rico of Badr te zijn, zeg je iets over je identiteit."

Als manager van een van Nederlands top atleten en zelf half Marokkaans werd het hem niet in dank afgenomen zijn client Rico te steunen in zijn duel met Badr Hari.

"Bij Rico’s eerdere gevecht tegen Badr had ik het al gemerkt. Dit is niet alleen een sportwedstrijd, het is ook Nederland-Marokko,"zegt Erja tegen de Volkskrant.

Identiteit en saamhorigheid

"Of eigenlijk is het nog groter: Nederland tegen de multiculturele Nederlanders die zich hier niet gehoord voelen. Door voor Rico of Badr te zijn, zeg je iets over je identiteit." Erja heeft hier een punt want Nederland leek in twee kampen verdeeld bij de eerste ontmoeting tussen de twee.

LEES HIER HET INTERVIEW MET KARIM ERJA IN DE VOLKSKRANT

Toch was bij de rematch in december het sentiment tussen de fans van Rico en Badr anders. Dit kwam grotendeels doordat beide vechters er voor gekozen hadden elkaar vriendschappelijker te benaderen dan bij het eerste gevecht. Badr verloor wegens een enkelblessure de wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws