Home / Nieuws / MANAGER RICO VERHOEVEN: ‘Rico of Badr bepalend voor je identiteit’

MANAGER RICO VERHOEVEN: ‘Rico of Badr bepalend voor je identiteit’

In een interview maandag met de Volkskrant zegt Karim Erja, manager van Rico Verhoeven. “Door voor Rico of Badr te zijn, zeg je iets over je identiteit.

Als manager van een van Nederlands top atleten en zelf half Marokkaans werd het hem niet in dank afgenomen zijn client Rico te steunen in zijn duel met Badr Hari.

“Bij Rico’s eerdere gevecht tegen Badr had ik het al gemerkt. Dit is niet alleen een sportwedstrijd, het is ook Nederland-Marokko,”zegt Erja tegen de Volkskrant.

Identiteit en saamhorigheid

“Of eigenlijk is het nog groter: Nederland tegen de multiculturele Nederlanders die zich hier niet gehoord voelen. Door voor Rico of Badr te zijn, zeg je iets over je identiteit.” Erja heeft hier een punt want Nederland leek in twee kampen verdeeld bij de eerste ontmoeting tussen de twee.

LEES HIER HET INTERVIEW MET KARIM ERJA IN DE VOLKSKRANT

Toch was bij de rematch in december het sentiment tussen de fans van Rico en Badr anders. Dit kwam grotendeels doordat beide vechters er voor gekozen hadden elkaar vriendschappelijker te benaderen dan bij het eerste gevecht. Badr verloor wegens een enkelblessure de wedstrijd.

Bekijk ook

SPORTSCHOLEN DE DUPE: €4000 corona compensatie grote misser

De compensatie zoals ingesteld door de Nederlandse overheid om verlieslijdende ondernemers te compenseren geldt niet ...

Dochter bokslegende Floyd Mayweather zuur na steekincident

Iyanna Mayweather de dochter van bokslegende Floyd Mayweather kijkt wel erg zuur op een politie ...

RINGARTSEN: ‘Stop vechtsport events tijdens corona crisis’

De Association of Ringside Physicians dringt aan op beëindiging van alle vechtsport events tijdens de ...