Man breekt arm aanvaller! 'Jiu Jitsu is effectief' (video) Nieuws
Nieuws

Man breekt arm aanvaller! 'Jiu Jitsu is effectief' (video)

Man breekt arm aanvaller! 'Jiu Jitsu is effectief' (video)

Voor iedereen die denkt dat BJJ niet effectief is in zelfverdediging, hier iets om van gedachten te veranderen. Beelden van een straatgevecht waar een van de vechters een 'omoplata' toepast spreekt voor zich volgens experts.

UFC-vechter Terrance 'T Wrecks' McKinney deelde een video waarin een 'omoplato' wordt toegepast. Ook wel de ashi sankaku garami (been driehoek verstrengeling) genoemd in judo of Jiu Jitsu en de spoelvergrendeling bij catch wrestling. Deze wordt in het BJJ regelmatig toegepast om een rivaal te submitten.

Is de omoplata is een techniek waarbij de benen en heupen van de aanvaller worden gebruikt om het schoudergewricht van een tegenstander voorbij zijn normale bewegingsbereik te strekken. In de sport leidt deze tot aftikken, maar in een straatgevecht kan het leiden tot erger zoals in de video.

Aftikken

Een man ligt op zijn rug in een straatgevecht en hij slaagt erin een Omoplata te gebruiken. Het volstaat te zeggen dat hij er helemaal voor gaat. De tegenstander in doodsangst en met een pijnlijk vervormde en gebroken arm achterlatend.

DISCLAIMER: Dit artikel maakt deel uit van een voortdurende inspanning om te laten zien wat er meer gebeurt. De focus ligt hierbij niet op wat er in de arena plaatsvind, maar op wat er op straat zoal plaatsvindt. Maar is geen verheerlijking van straat gevechten of andersoortig geweld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws