Luis Tavares verkozen tot favoriete vechter in Fightnews enquete - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Luis Tavares verkozen tot favoriete vechter in Fightnews enquete

Luis Tavares verkozen tot favoriete vechter in Fightnews enquete

Enquete; Luis Tavares verkozen tot favoriete vechter

Luis Tavares verkozen tot favoriete vechter in Fightnews enquete

FightNews hield afgelopen week een enquete onder haar volgers met de vraag wie zij als favoriete vechter van het jaar zagen. De meningen waren nogal verdeeld en vele namen kwamen dan ook omhoog, echter een naam stak er met kop en schouders boven uit namelijk “Luis Tavares”.

Van voetbal prof naar wereldkampioen kickboksen

Het verhaal achter Luis Tavares, is een heel bijzondere, Tavares die als kind een groot voetbal talent bleek te zijn, stapte na zijn voetbal carrière over naar de vechtsport. Na een korte stage bij zijn droomclub Feyenoord belandde hij als keeper uiteindelijk bij Excelsior. Op het moment dat Luis in aanraking kwam met het kickboxen zette hij direct een punt achter het voetbal. En besloot dat zijn toekomst daar lag, en zeker niet zonder gevolgen.

Ondertussen is Luis Tavares Europees kampioen en 2-voudig Wereldkampioen K1, een uitzonderlijke prestatie, en naast dat hij een top vechtsporter is, is hij ook nog eens een zeer aardig persoon. In een  documentaire die een aantal jaar geleden werd gemaakt blijkt hij terug op zijn tijd bij Feyenoord en vertelde hij over zijn nieuwe leven als professioneel kickbokser. Zeker moeite waard om eens te bekijken.

Enfusion zwaargewicht kampioen

Op zaterdag 29 April dit jaar werden er op het Enfusion Live event twee Enfusion wereld titel partijen uitgevochten. De eerste Enfusion wereld titel partij werd gevochten door Mohamed Boubakari en Luis Tavares in de -95kg gewichtsklasse. Deze partij werd in de eerste ronde gewonnen door Luis Tavares op Knock Out.

30 September aanstaande vecht Tavares op Enfusion Live in Antwerpen (als uitdager) om de zwaargewicht titel tegen Jafharr Wilnis, als hij deze partij wint is hij Kampioen van 2 divisies zowel de -95kg als de zwaargewicht klasse.

Dat hij een publiekslieveling is en een waar wereld kampioen, blijkt maar weer eens uit de enquete zoals gehouden op de Facebook pagina van FightNews een van de meest toonaangevende vechtsport autoriteiten online en media partner van Vechtsportinfo.nl. Volg FightNews op Facebook voor alle laatste nieuwtjes en vechtsport wetenswaardigheden.

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page