Licentie van topbokser Billy Joe Saunders tijdelijk ingetrokken Nieuws
Nieuws

Licentie van topbokser Billy Joe Saunders tijdelijk ingetrokken

Licentie van topbokser Billy Joe Saunders tijdelijk ingetrokken
Licentie van topbokser Billy Joe Saunders tijdelijk ingetrokken

Het nieuws sloeg in als een bom: de licentie van topbokser Billy Joe Saunders was tijdelijk ingetrokken.

De bokser kwam in opspraak, omdat hij een video op sociale media had gezet, waarin hij mannen tips geeft over het slaan van hun vrouw. Dit alles vanwege de in veel landen geldende 'lockdown', waardoor echtparen ineens hele dagen samen in huis zitten. Dat zou volgens Billy leiden tot onderlinge irritatie, die volgens hem alleen op te lossen zou zijn door je vrouw maar een paar flinke lellen te geven, als ze een te grote mond had.

Huiselijk geweld

In eerste instantie kun je denken dat hier misschien sprake is van een zeer verkeerd geintje, maar blijkbaar zijn er genoeg mannen, waaronder dus Billy, die vinden dat het helemaal oké is om je vrouw in elkaar te slaan, als ze iets doet wat jou niet bevalt. Waarschijnlijk vinden deze 'mannen' dat dit ook geldt voor kinderen, huisdieren en anderen, mits deze maar kleiner en minder sterk zijn dan zijzelf. Dit valt allemaal echter onder het kopje huiselijk geweld en dit is gewoon strafbaar. Behalve dat de dader per direct een huisverbod kan krijgen, zal geweld tegen familieleden altijd gelden als een strafbaar feit, waarvoor gevangenisstraf mogelijk is. Wat de straf voor Billy zal zijn is niet duidelijk, maar voorlopig kan hij het vechten in de ring nog wel even vergeten. En terecht.

Sportief gedrag

Het is natuurlijk ongelooflijk sneu dat een sportman zoals Billy zo'n video maakt. En zeker vanwege het excuus, er is een pandemie gaande, we zitten allemaal op elkaars lip in huis en dus is geweld toegestaan. Dit slaat uiteraard helemaal nergens op. Iedereen begrijpt dat in deze tijden de spanningen thuis hoog op kunnen lopen. Desalniettemin zijn de adviezen hierover duidelijk: neem je verantwoordelijkheid. Het uitgangspunt hierbij is ‘social distancing’. En als je vrouw je zo irriteert, ga dan iets nuttigs doen, zoals werken aan je conditie.

In conditie blijven

Hou als sporter je conditie thuis op peil. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een mogelijkheid is om buiten te gaan sporten in rustige gebieden en hierbij minstens 1,5 meter afstand van anderen te houden. Als je genoeg ruimte in huis of in de garage hebt kun je eventueel overgaan tot het aanschaffen van een eigen fitness apparaat. Herbert van de Haterd, expert sportwetenschappen en adviseur bij Adviesjagers.nl zegt dat bijvoorbeeld roeimachines de beste optie zijn om aan je weerstand, kracht en cardio te werken, zonder daarbij van huis te hoeven. Je kunt er vrijwel al je spieren mee trainen zonder daarbij je gewrichten te belasten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws