Lethwei: 's Werelds meest brute vechtsport Nieuws
Nieuws

Lethwei: 's Werelds meest brute vechtsport

Lethwei: 's Werelds meest brute vechtsport

Als iemand je zou vragen wat de meest brutale sport was, wat zou je dan antwoorden?

Gemengde Vechtsporten, Boksen, Muay Thai zijn allemaal enkele sporten die in je opkomen. Ondanks deze sport-gewelddadige aard is er een die minder wordt herkend, maar brutaler dan een van de eerder genoemde. Deze sport is Lethwei, ook bekend als Birmese Boksen. Lethwei is afkomstig uit Myanmar (voorheen Birma). Mensen relateren het vaak aan Muay Thai omdat het voor Myanmar is wat Muay Thai voor Thailand is. Wat is het verschil tussen de twee behalve de locatie? Om te beginnen in Lethwei moet een vechter winnen door knock-out, als hij zijn tegenstander niet knock-out krijgt dan is het gevecht uitgeroepen tot een gelijkspel.

Door te winnen door knock-out is slechts het topje van de ijsberg

Lethwei heeft ook minder regels voor de vechter om te volgen. Muay Thai staat bekend als de kunst van 8 ledematen, maar Lethwei staat bekend als de kunst van 9 ledematen. Die extra ledemaat is het hoofd, want in Lethwei zijn kopstoten volkomen legaal. Er zijn ook geen handschoenen, vechters hebben alleen hun handen in gaas gewikkeld. Dit is waarom het ook bekend staat als Burmese Bareknuckle Boxing.

Je moet winnen door knock-out, kopstoten zijn toegestaan ​​en handen zijn alleen in gaas gewikkeld. Wat kan er nog meer worden toegevoegd om dit de meest brute sport ter wereld te maken? De blessure time-out. In een gevecht als een vechter door zijn tegenstander wordt uitgeschakeld, kan zijn team een ​​time-out van twee minuten vragen om hem te laten herleven zodat hij kan blijven vechten. Een vechter kan letterlijk knock-out worden geslagen en daarna worden nieuw leven ingeblazen worden en doorgaan met vechten.

Lethwei dateert uit de 2e eeuw v Christus

De gevechten werden toen gehouden in zandputten en er was geen gelijkspel. De jagers zouden strijden totdat iemand niet langer stond. Naarmate de tijd verstreek werden een paar regels ingevoerd. Gevechten hebben nu vijf ronden met een rust van twee minuten tussen elke ronde in. Als een vechter driemaal in één ronde wordt neergehaald, wordt het gevecht gestopt. Als ze vier keer worden neergehaald in een volledig gevecht, wordt het gevecht gestaakt. Als een vechter een blessure time-out neemt, telt het als een knock-down, maar de blessure time-out kan niet worden gebruikt in de vijfde en laatste ronde. Nadat er vijf ronden zijn gevochten als beide mannen nog steeds staan, wordt er gelijkgespeeld.

Een van de meest populaire Lethwei-vechters is op dit moment Dave Leduc uit Canada

De Birmese domineerde de sport de langste tijd, maar onlangs heeft het buitenlanders aangetrokken om te concurreren in de sport en ze hebben succes gehad. Een van de meest populaire Lethwei-vechters is op dit moment Dave Leduc uit Canada. Hij steeg in bekendheid door het op te nemen tegen twee van Lethwei's beste vechters, Tun Tun Min en Too Too. Leduc vocht met beide partijen en begon erkenning te krijgen. Die vechters zijn voor Lethwei wat Michael Jordan en Kobe Bryant voor basketbal zijn. Leduc heeft zichzelf vervolgens gecementeerd in Lethwei door Tun Tun Min te verslaan in een re-match om de Lethwei Golden Belt - Open Weight World Championship te winnen. Hij won door derde ronde TKO.

Nu Leduc op de top van de berg Lethwei staat, heeft hij al zijn tijd besteed aan het helpen groeien van de sport

Hij is altijd iemand geweest om de weg te effenen, hij was een van de eerste buitenlanders die meedeed aan de Thaise Prison Fights. Als je niet bekend bent met Thai Prison Fights, zijn het Muay Thai of Boxing gevechten die plaatsvinden tussen gevangenen en professionele vechters. De gevangenen kunnen gereduceerde straffen verdienen of vrij zijn van vechten. Het controversiële onderwerp is behandeld in documentaires van Vice en Showtime.

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws